Всички разходи на хотелиерите за изхранване и настаняване ще бъдат

...
Всички разходи на хотелиерите за изхранване и настаняване ще бъдат
Коментари Харесай

До месец ще бъдат изплатени всички средства на хотелиерите за бежанците

Всички разноски на хотелиерите за изхранване и настаняване ще бъдат изчистени откакто бъдат верифицирани и тествани настанените лица. Всеки хотелиер ще получи безусловните си средства. Надяваме се да успеем да се оправим с разплащането до края на ноември. Това съобщи за " Твоят ден " Константин Ботев, държавен специалист Дирекция " Туристическа политика " към Министерството на туризма. 
Прочетете още
" Евросредствата ще отидат за покриване на бюджета за подкрепяне, той не е пресен запас за нови разноски. Поетапно бежанците ще се местят в държавни бази. Оперативната група ще го прави. Министерството на туризма е изплатило малко над 187 млн. лв. до момента ", уточни той. 

По думите му се чака в най-скоро време по настрана на всеки да се изясни какво и за какво ще получи. " Постоянно има контакт с хотелиерите. Когато е открит и отхвърлен съответен проблем, ние ги уведомяваме. Получавани са разнообразни тъжби, прехвърляме ги на способените институции. Проверки се реализират от самото начало, не е нужно да има сигнал. За момента няма по какъв начин да предложим сумата за изхранване от 15 лв. да се усили ", изясни Ботев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР