Всички ръководители на европейските институции препотвърдиха своето мнение, че няма

...
Всички ръководители на европейските институции препотвърдиха своето мнение, че няма
Коментари Харесай

Какви ще са последствията при Брекзит без споразумение?

Всички ръководители на европейските институции препотвърдиха своето мнение, че няма да има ново предоговаряне на съглашението. Обяви го и Туск, и Юнкер и Барние. От наша позиция това е най-хубавото съглашение, което би могло да се реализира на този стадий. Това разяснява ръководителят на Представителството на Европейска комисия в България Огнян Златев по отношение на последните събития към контракта за Брекзит.

,,Ако не се стигне до никакво решение, отиваме на разлъка без съглашение, което би било най-лошото решение, защото и факторът време стартира да играе своята роля'', сподели Златев и добави, че Англия няма да взе участие в изборите за Европейски парламен след 29-т март, защото механически след тази дата няма да бъде член на Европейски Съюз.

,,Излизането на Англия от Общността ще донесе много стрес и точно с тази задачата поставяме старания да минимизираме последствията от този стрес - както за жителите, по този начин и за бизнеса. Ако нямаме ясни договорености, още от първата минута да вземем за пример самолетите от Лондон до което и да е летище в Европейски Съюз няма да имат право да кацат, тъй като няма да има договорености. От края на предходната година Комисията предложи 88 краткотрайни решения в разнообразни браншове. Вчера бяха показани последните 3, които визира студентите, младите учени и програмата Еразъм. Това са 14 000 жители на Европейски Съюз, на които не би трябвало да им се пречи да продължат да получават своето финансиране, с цел да довършат образованието си'', обясни още Златев.

,,Ако не бъде реализиран контракт, хората ще би трябвало да си вършат обособена застраховка, тъй като Европейската здравна услуга към този момент няма да им бъде годна. За бизнеса ще бъдат въведени мита и такси, които ще оскъпят продукцията и ще важат разпоредбите на Световната комерсиална организация. По отношение на проблема с границата на Република Ирлания и Северна Ирландия ще настояваме да не бъде изграждана твърда граница сред двете страни. Като цяло ни следва с напрежение очакване'', приключи Огнян Златев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР