Всички предписания на инспектората на Министерството на правосъдието за Агенцията

...
Всички предписания на инспектората на Министерството на правосъдието за Агенцията
Коментари Харесай

Цецка Цачева: Всички предписания за Агенцията по вписванията са направени

Всички наставления на инспектората на Министерството на правораздаването за Агенцията по вписванията са направени, само че от тях не следва оставката на изпълнителния шеф на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова. Това сподели министърът на правораздаването Цецка Цачева по време на изключителното съвещание на Народното събрание.

„ По сигнал на някогашен чиновник на Агенцията по вписванията инспектората на Министерството на правораздаването е направил инспекция по съответните тематики в жалбата на дамата, която е отправила сигнала. Сигналът завършва с три наложителни инструкции към изпълнителния шеф. Първо, установено е, че част от персоналните досиета на чиновниците са били в нейния кабинет, а те би трябвало да се съхраняват в звеното за човешките запаси. Втората рекомендация е да се прекрати практиката с болничните листове. Третото е да се подхващат дейности за конкурс за попълване на щатните бройки ", изясни Цачева.

Тя уточни, че не е правилно, че не е реагирала на отправеното предложение от инспектората. „ Поисках писмени пояснения от госпожа Даскалова. Тя обаче оспорва отчета на инспектората на Министерството на правораздаването пред основния инспекторат в Министерски съвет, който от своя страна излиза с три рекомендации към работата на инспектората в Министерството на правораздаването и декларира, че изпълнителните шефове на изпълнителните организации подлежат на различен ред и при тях не следва да се образува дисциплинарна отговорност. Излиза, че това, което съм могла да направя, е било аз да приключа контракта на госпожа Даскалова като изпълнителен шеф. Защо? Защото са открити няколко досиета на чиновници в нейния кабинет? ", разяснява Цачева.

Правосъдният министър изясни, че и трите наставления на инспектората са направени. „ Но не считам, че от тях следва да се приключи трудовият контракт на изпълнителния шеф на Агенцията по вписванията ", разяснява Цачева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР