Всички познават и обичат Джулия Робъртс. Хубавата жена има ключова

...
Всички познават и обичат Джулия Робъртс. Хубавата жена има ключова
Коментари Харесай

Плете и мечтаела да стане ветеринар... и още малко известни факти за Джулия Робъртс

Всички познават и обичат Джулия Робъртс. Хубавата жена има основна роля в развлекателната промишленост от края на 80-те години на предишния век и от този момент не е понижила темпото. От сантиментални комедии до сърцераздирателни драми - Джулия Робъртс е направила всичко! Ето няколко забавни обстоятелството, които може би не сте знаели за тази холивудска звезда:



Снимка: Getty Images

Първата основна роля на Джулия Робъртс във кино лентата " Мистична пица "

Въпреки че най-известната ѝ роля е " Хубава жена " през 1990 година, същинската дебютна роля на Джулия Робъртс е красивата Дейзи в " Мистична пица " от 1988 година Романтичната комедия в действителност демонстрира Робъртс и разрешава на света да я види като същинска актриса в основна роля!



Филмов постер: Amazon.com

Различна кариера

Джулия Робъртс не е гледала единствено към аления килим. Първият избор за кариера е билтази на ветеринарен доктор. В изявление за новозеландската телевизия TVNZ тя споделя, че е желала да стане ветеринар, " само че след това открих какъв брой сложна може да бъде науката ". Тя неведнъж е разказвала за любовта си към животните и ветеринарите.

Здравей, Ню Йорк!

Веднага след довеждане докрай на гимназията Робъртс се отнася много съществено към актьорската специалност. Тя взема решение да се реалокира от родния си град Смирна, Джорджия, чак в Ню Йорк, с цел да преследва фантазията си.

Братя и сестри

Джулия Робъртс има двама братя и сестри - Ерик и Лиза. Всички те работят в шоубизнеса, а Ерик е татко на известната актриса Ема Робъртс. Ако желаете да видите този дует леля/племенница дружно на екран, бих ви предложил " Денят на влюбените ".

Да плетем дружно

Освен че е ослепително надарена актриса, Джулия има и обичано занимание отвън екрана. Плетенето! Известно е, че тя плете съвсем на всяка снимачна площадка, на която стъпи.

Академичен ангажимент

През 2003 година Робъртс се снима в " Усмивката на Мона Лиза " в ролята на колежански професор, който преподава история на изкуството. За да се приготви за ролята си, Робъртс взема решение сама да посещава някои курсове в Нюйоркския университет в Ню Йорк.


Снимка: Getty Images

Оскарите

Актрисата е номинирана за " Оскар " общо четири пъти. Първата номинация е през 1989 година след присъединяване ѝ в " Стоманени магнолии ". Първата победа на Робъртс обаче идва години по-късно, през 2001 година, за ролята ѝ в " Ерин Брокович ". Филмът е основан на същинската Брокович, природозащитничка и майка, която оказва помощ за построяването на сполучливо правосъдно дело против Pacific Gas and Electric Company.

Продуцентска компания

Подобно на доста други холивудски звезди, Джулия Робъртс взема изобретателното бизнес решение да основе лична продуцентска компания. Компанията има заслуга за филми като " Прислужница в Манхатън " и " Яж, моли се и бит ". Името на компанията, Red Om, в действителност е семейството на брачна половинка ѝ.

Безсъници в Сиатъл

Тя отхвърля ролята на основна актриса в " Безсъници в Сиатъл ". Вместо нея ролята получава кралицата на сантименталните комедии Мег Райън.

Благотворителност

Джулия има огромно сърце. От няколко години е ангажирана с УНИЦЕФ. Агенцията е известна с това, че обезпечава на децата по света леговище и нови благоприятни условия. През 1995 година Робъртс пътува с тях до Хаити.


Снимка: Getty Images

Италианска спекулация

По време на фотосите на кино лентата " Яж, моли се и бит " Джулия Робъртс споделя, че е качила близо 10 кг единствено от непрекъснатото ястие на паста.

Двоен глас

След като снима филм, тя не всеки път може да се включи в процеса на редактиране. Репликите се трансформират, прибавят се неща и от време на време гласът на артиста е нужен в постпродукцията. Когато Робъртс не е разполагаем, тя разполага с дубльор на гласа, който ѝ оказва помощ. Дубльорката на Джулия за ADR (автоматичен сурогат на диалога) е актрисата Ейми Ландекър. Гласът на Ландекър се появява в голям брой филмови откъси на филми.

Моментът, в който тя разбра

Всички артисти си спомнят момента, в който са разбрали, че са съумели. Моментът, в който са разбрали, че упоритият труд се е отплатил и са видели проблясъка на славата. За Робъртс това се случва в социална тоалетна. Да, прочетохте вярно. Робъртс била в тоалетна кабинка, когато друга жена в тоалетната попитала дали момичето в кабинка № 1 е от кино лентата " Мистик Пица ".

Семейство



Снимка: Getty Images

Робъртс и сегашният ѝ брачен партньор Даниел Модър се срещат на снимачната площадка на кино лентата " Мексиканецът " през 2001 година Модър работи като асистент-оператор, когато двойката се среща и в последна сметка се дами.

Заради любовта към Шърли

Робъртс възхвалява Шърли Маклейн като една от най-близките си приятелки, менторки и най-великите актриси. Двете споделят екрана в " Стоманени магнолии " и " Денят на влюбените ".

Най-ярката усмивка

Усмивката на Робъртс е мъчно да бъде пропусната. Често се споделя, че тя има усмивка за милиони долари. Преди няколко години Робъртс го направи публично и застрахова красивата си усмивка за 30 милиона $.

Секс подиуми

Споменахме двойника на гласа, само че в историята на Джулия Робъртс има и двойник на тялото. На филмовия афиш от " Хубава жена " лицето на Робъртс в действителност е цифрово сложено върху двойник. Тя е била много откровена по отношение на обстоятелството, че не се снима в голи подиуми. Твърди, че " просто не е моето нещо ". За голите й подиуми в " Хубава жена ", както и за всеки различен филм, в който има разкриващи подиуми - има дубльор.



Филмов постер: IMDB

Пътят на Джулия Робъртс от провинциалното момиче, което мечтае да стане ветеринарен доктор, до една от най-обичаните холивудски актриси е в действителност незабравим. Със своя гений, отдаденост и сърце за щедрост тя продължава да превзема сърцата на почитателите по целия свят.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР