Всички познаваме безкрайно смешния Луи дьо Фюнес. При него всичко

...
Всички познаваме безкрайно смешния Луи дьо Фюнес. При него всичко
Коментари Харесай

На 31 юли 1914-а се ражда господарят на смеха

Всички познаваме безпределно смешния Луи дьо Фюнес. При него всичко е радостно. Усмивката идва даже единствено да споменем цялото му дълго им - Луѝ Жермѐн Давѝд дьо Фюнѐс дьо Галарза̀. Актьорът е роден на днешната дата през 1914 година в Курбевоа, Франция. Луи е от семейство на татко правист и търговец и майка, която произлиза от богата буржоазна фамилия. Дълго време живеят в един от влиятелните квартали на Париж.

В един миг обаче бизнесът на татко му Карлос с диаманти се срутва, той банкрутира, изоставя фамилията и отпътува за Венецуела. Майка му Леонор, Луи и двете му сестри са принудени да живеят в доста по-скромен квартал. Леонор постоянно избухва поради сложния живот. По-късно Луи дьо Фюнес споделя, че театралните подиуми на майка му у дома са били неговите първи уроци по актьорско майсторство.Той се усеща въодушевен поради прескачането от облик в облик.

Като юноша Луи бил спокоен и дори печален, тъй като дълго време не намирал призванието си. Започва да се занимава със счетоводство, след това става кожухар, чертожник, ваксаджия, занимавал се е и с търговия. На 27 години попада в театъра като декоратор. С времето получил и дребни функции в някои оперети. След 30-годишнината си дебютира и на екрана - през 1946 година във кино лентата „ Изкушението на Барбизон “.

Появява се в епизодични функции в 75 кино лентата, преди да бъде видян от света. Това се случва с комедията „ Ни чул, ни видял “ през 1958 година, когато дьо Фюнес към този момент е на 44 години. В тия обаче той демонстрира качества на неповторим комедиант. След премиерата на кино лентата Луи е разгласен за най-смешния комедиант на Франция, непостижим и до през днешния ден. Филмографията му наброява над 150 ленти. На някои от тях е режисьор и сценарист.

Луи дьо Фюнес бил разпален риболовец, само че за издание „ Le Journal du dimanche “ на 29 ноември 1981 година споделя: Отказах се от риболова в деня, в който забелязах, че когато ги хвана, рибите не потръпват от наслада.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР