Всички потребители да прегледат внимателно изравнителните сметкиДо началото на 2027

...
Всички потребители да прегледат внимателно изравнителните сметкиДо началото на 2027
Коментари Харесай

Топлофикация Русе: Изравнителните сметки подлежат на възражение до 31 август

Всички консуматори да прегледат деликатно изравнителните сметки

До началото на 2027 година всички измервателни устройства наложително би трябвало да бъдат с опция за снемане на показанията от разстояние.

"Съветваме всички консуматори да прегледат деликатно изравнителните сметки. В случай на установени неточности, имат опция да подадат молба за несъгласие до 31 август 2022 година ", подсети инж. Севдалин Желев, изпълнителен шеф на "Топлофикация Русе ". Той изясни, че след приключване на периода за подаване на претенция, преработки на изравнителните сметки не са вероятни.

Инж. Желев уточни, че молбата за корекции би трябвало да бъде отнесена до компанията за дялово систематизиране, с която етажна благосъстоятелност има подписан контракт за топлинно счетоводство. Той обърна внимание, че самата изравнителна сметка, получена от всеки клиент, съдържа информация за топлинния счетоводител, както и данни за контакт.

По думите на шефа на „ Топлофикация Русе “ сумата от изравнителната сметка на всеки клиент ще бъде фактурирана през месец септември дружно със сметките за потребената битово гореща вода за месец август.

Според Наредбата за топлоснабдяването на парцелите без достъп или с отхвърлен подобен ще бъде начислена сила по оптимален характерен разход на постройката. В тази връзка инж. Желев подсети на клиентите, на които уредите към момента не са засечени от топлинния счетоводител, да се свържат с обслужващата компания за дялово систематизиране и да бъде планувана дата за снемане на показанията от потребената сила.

Директорът на "Топлофикация Русе " посъветва потребителите да се съветват с техния топлинен счетоводител и за избора на уредите с отдалечен доклад. До началото на 2027 година всички измервателни устройства наложително би трябвало да бъдат с опция за снемане на показанията от разстояние.

Инж. Севдалин Желев сподели, че смяната, направена в Закона за енергетиката, е напълно в интерес на клиента. С новите уреди не постанова ежемесечно инкасаторите да влизат в парцела на клиента за осъществяване на доклад на употребяваната сила.

Инж. Желев уточни още едно огромно преимущество на модерните уреди, а точно, че с тяхното монтиране отпадат прогнозните и изравнителни сметки. Причината за това е, че клиентите заплащат само действителното си ползване всеки месец. Той изясни, че за прекосяването към отдалечен доклад се изисква решение на Общото заседание на етажната благосъстоятелност с 2/3 болшинство.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР