Всички помним колко хубаво ухаеше в кухнята на баба, когато

...
Всички помним колко хубаво ухаеше в кухнята на баба, когато
Коментари Харесай

Като едно време: Тайните на баба за вкусни гозби и запръжки

Всички помним какъв брой хубаво ухаеше в кухнята на баба, когато бяхме дребни. Бабите ни имаха вълшебната дарба да вършат най-вкусните си сгряващи душата гозби. А супите и чорбите са тяхната запазена марка.

Чорбите и супите се подготвят от най-различни артикули: месо, птици, зеленчуци, риби, варива, тестени произведения и плодове. И най-често се разделят на две - със запръжка и със застройка.

Със запръжка се вършат някои от постните и локалните чорби като: боб супа, леща супа, зеле супа, агнешка и телешка супа.

Пилешките супи, супите с кълцано месо и други спадат към супите със застройка.

Супите с положително качество се получават, когато супата се подготвя с бульон. За зеленчуковите супи се употребява отварата, в която се варят самите зеленчуци, от които се подготвя супата. За супите с месо се употребява бульонът от костите и месото. За рибните супи се употребява бульонът, в който са варени самите риби.

Вижте в специфичния ни лист по-долу по какъв начин да приготвите идеалната бабина запръжка и застройка:
 Бабините секрети за вкусни гозби и запръжки  Бабините секрети за вкусни гозби и запръжки  Бабините секрети за вкусни гозби и запръжки  Бабините секрети за вкусни гозби и запръжки
Още вкусотии:
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР