Всички по-възрастни около нас ни карат да вярваме, че основната

...
Всички по-възрастни около нас ни карат да вярваме, че основната
Коментари Харесай

Ето защо сексът след брака е най-хубав

Всички по-възрастни към нас ни карат да имаме вяра, че главната ни цел в живота ни е да намерим нашата половинка и щом това се случи да го/я заведем до олтара.

И нормално тогава историята свършва с „ и заживели щастливо “.

ВИЖТЕ В СНИМКИ 8 НЕЩА, КОИТО ЩАСТЛИВИТЕ ДВОЙКИ ПРАВЯТ ПРЕДИ ЛЯГАНЕ

Но какво се случва, откакто си обещаем да сме дружно „ до момента в който гибелта ни раздели “?

Обществото може да ни накара да повярваме, че пристрастеността се изпарява и към този момент не участва във взаимоотношенията ни, написа в. „ Индипендънт “ (Independent). Но се оказва, че да минем под венчилото може в действителност да докара до най-хубавия секс в живота ни.

Да, сексът е ключ към благополучен брак

Защо двойките не вършат секс в първата брачна нощ

Според психотерапевта и сексолог Естер Перел, бракът е моментът, в който половият ни живот като че ли стартира още веднъж.

„ Сексуалният ви живот не завършва, когато си размените брачните обети. Всъщност тогава всичко стартира “,

споделя тя. Докато в ранните стадии на връзката сексът постоянно е импровизиран, то след брака той се трансформира по-скоро в „ креативно начинание “, а това никога не е нещо неприятно.

Много двойки имат вяра, че е значимо да се опитат да „ възобновят пламъка “ или да „ върнат магията “, която е имало сред тях при започване на връзките им, само че съгласно доктор Перел това е неточност, макар че „ сантименталната идеология е доста упорита “.

Факт е, че е невероятно да пресъздадем възприятията, които и двамата сме изпитвали при започване на запознанството ни, тъй че тези опити са просто загуба на време.

Вместо това би трябвало да се концентрираме върху позитивите от това да сме в постоянни връзки и обвързани. „ Трябва да култивирате еротиката, да придадете значение на секса “, безапелационна е доктор Перел.

Вместо да се надяваме спонтанния секс да се случи, сексологът поучава да преглеждаме брака и половия ни живот като нещо, което изисква „ централизация и внимание “.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР