Всички плащания, които са свързани с пенсиите, ще бъдат гарантирани

...
Всички плащания, които са свързани с пенсиите, ще бъдат гарантирани
Коментари Харесай

Подкрепата за пенсионерите ще продължи и догодина

Всички заплащания, които са свързани с пенсиите, ще бъдат обезпечени и тяхното погашение ще продължи и през 2023 година В рамките на удължаването на бюджета за 2022 година са планувани и останалите социално-осигурителни заплащания, които се дефинират както в Закона за държавния бюджет, по този начин и в бюджета на Държавното публично обезпечаване (ДОО).

В това увери служебният обществен министър Лазар Лазаров по време на блицконтрола в Народното събрание. Малко преди този момент депутатите си отложиха парламентарния надзор за вторник, 8 ноември, на изключително съвещание на законодателния орган.

Няма да има понижаване на заплащания, които са както от държавния бюджет, по този начин и от бюджета на ДОО през идната година, увери Лазаров.

Правителството е подхванало дейности за поддръжка на най-нуждаещите се.
 МТСП не знае кои са най-бедните, призна Георги Гьоков
МТСП не знае кои са най-бедните, призна Георги Гьоков

Най-бедните не би трябвало да се подкрепят посредством пенсионната система, а посредством обществената система

Лазаров изясни, че Законът за държавния бюджет за съответната година съставлява финансово изражение на политиките, които кабинетът организира през съответната година.

Служебното държавно управление няма небосвод от една година пред себе си, с цел да може да организира политики, уточни министърът и добави, че провеждането на политика е придружено с обезпечаване на съответната парламентарна поддръжка.

Служебното държавно управление не може и не следва да организира политики с дълготраен резултат, сподели още той.

За повече от 70 000 души е продължена

Лазаров настоя Народното събрание да излъчи държавно управление, което да внесе бюджет в границите на 2023 година
 КНСБ срещу метода, по който се чертае линията на беднотия за 2023 година
КНСБ срещу метода, по който се чертае линията на беднотия за 2023 година

Обективната линия на беднотия за 2023 година би трябвало да бъде 541 лева, а не 504 лева

Служебният обществен министър разяснява и нивото на минималната работна заплата у нас. МТСП в никакъв случай не е давало размер на минималната работна заплата. Основният въпрос бил по какъв начин би изглеждала минимална работна заплата, в случай че е 50 на 100 от междинната работна заплата, изясни Лазар Лазаров.

Определянето на (МРЗ) съставлява политика, тъй като МРЗ е един от главните параметри както в икономическата, по този начин и в обществената сфера. От тази позиция служебното държавно управление не може да дефинира даден размер на минималната работна заплата, касаещо нарастването ѝ , посочи общественият министър.

Той уточни, че постоянното държавно управление, дружно със обществените сътрудници би трябвало да дефинират механизмите за установяване на минималната работна заплата и нейното образуване.

Лазар Лазаров добави, че образуването на постоянен кабинет води до основаването на опция за реализирането на политика през идната година и не е допустимо служебният кабинет да дефинира главен стопански и обществен параметър.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР