Всички пътници, които имат температура над 37 градуса, пристигнали на

...
Всички пътници, които имат температура над 37 градуса, пристигнали на
Коментари Харесай

Здравният министър с извънредна проверка на Летище София

Всички пасажери, които имат температура над 37 градуса, пристигнали на българските летища, се отклоняват и минават през медицински прегледи. Това заяви министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев, който инспектира работата на термокамерата на Терминал 2 на Летище София. Остават в действие изключителните ограничения за сигурност и въведената у нас 4-та степен на заплаха поради ковид.

„ Във Варна от шестимата жители, които кацнаха от Китай, има един човек с доста ниска температура 37,1, само че това ни даде съображение да го изолираме под наблюдаване в университетската болница „ Св. Марина “, съобщи здравният министър.

По думите му, в случай че бъде засечен човек със подозрения, че може да е инфектиран от ковид, той неотложно се води към избраните от здравното министерство лечебни заведения. За София това е ВМА, за Варна – болница „ Св. Марина “, за Бургас – Областната болница.

„ На терминал 1 е инсталирана термокамера, която ще се проработи през днешния ден. Там температурата на пасажерите се мери отдалечено с по този начин наречените револвери. В Бургас работим с камера вид „ револвер “, само че до петък ще получим камери - една за Варна, една за Бургас и една аварийна за София. Организацията на летището е извънредно добра – има 10 души от здравното министерство, представители на Граничната полиция, на летищните управляващи и на Агенция „ Митници “. Между тях има съгласуваност, всяка една от тези институции знае в какъв миг се намесва в пропускателния развой на пасажерите на летището “, увери министърът на опазването на здравето.

„ Всеки пасажер, който има висока температура, ще бъде арестуван, с цел да се откри източникът ѝ. Истанбул, Москва и ненапълно Доха са най-критичните дестинации “, сподели още здравният министър.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР