Всички пътни ремонти се прекратяват, докато пътната агенция или друг

...
Всички пътни ремонти се прекратяват, докато пътната агенция или друг
Коментари Харесай

Спират всички пътни ремонти

Всички пътни поправки се приключват, до момента в който пътната организация или различен представител на страната не ни изпрати писмени инструкции с задължения по договорите, с цел да продължим. Това съобщи ръководителят на Българска браншова камара " Пътища " (ББКП) инж. Стефан Чайков.

След 1 юли пътните компании ще издадат изпълнителни листове и ще изискат дължимите си суми за осъществени в период и качествено поправки, защото съгласно подписаното със служебния районен министър Виолета Комитова всички дължими суми би трябвало да бъдат напълно платени до 30 юни. Като фирмите ще изискат с изключение на забавените главници и лихви в размер на 10 на 100, както и в допълнение възнаграждение за пропуснати изгоди и нанесени вреди. По този метод бюджетът и данъкоплатците ще бъдат ощетени с сред 150 и 200 млн. лева Извън дължимите все още 520 млн. лева за осъществени към този момент поправки, страната дължи и още 1,2 милиарда лева за стартирани 270 сектора, по които сега се работи.

Освен това пътните компании ще подадат и сигнал до прокуратурата за основаване на документ с погрешно наличие от членовете на междуведомствената група и нанасяне на вреда на бюджета с изключително огромна сума.

Пътните компании бяха безапелационни, че са правили настоящи поправки и показаха за образец технологията за студено преработване на асфалта, при която се унищожава остарелият асфалт и от него се прави нов. Това е настоящ ремонт, защото не трансформира архитект скорост на пътя, габаритите или класа, изясни изпълнителният шеф на ББКП инж. Лазар Лазаров.

Още повече, че и новите контракти за настоящ ремонт и поддръжка, готови от актуалното държавно управление, съдържат същите действия, които са и по старите договори и за които се твърди, че са противозаконни, уточни Чанков. И добави, че просто в бюджета няма пари и по тази причина ръководещите са решили да не заплащат на компаниите.

Зам.-председателят на ББКП инж. Живко Недев уточни, че при настоящия ремонт гаранциите са по-длги и цената по-ниска за възложителя. И даде образец, че една дупка се кърпи против 26 лева за кв. м с 6 месеца гаранция, а превантивният ремонт се прави при 16 лв. за кв. м за и 3 години гаранция.

От ББКП подчертаха, че при нелегално строителство обектът незабавно се затваря и би трябвало да бъде наведен в първичен тип. С други думи - за се затворят 79 на 100 от ремонтираните 906 пътни сектора и да се върнат в първичния им разрушен тип.

Още повече, че страната най-малко на 4 пъти е признала осъществените действия за законни - посредством анексите, подписани от Комитова, посредством решение на Народно събрание, посредством новите съглашения с сегашния кабинет и в това число и с вчерашния отчет, в който се споделя, че изготвилите отчета нямат компетенцията да дефинират както е настоящ и какво главен ремонт. Докладът е цялостен с неистини, безапелационни са от бизнеса.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР