Всички партии са с ясни изходни позиции преди старта на

...
Всички партии са с ясни изходни позиции преди старта на
Коментари Харесай

Какви са шансовете за кабинет след отказа на вторите на вота?

Всички партии са с ясни изходни позиции преди старта на 49-то Народно заседание, откакто през днешния ден обединението ПП-ДБ оповестиха желанията си, че няма да поддържат мандат на ГЕРБ за сформиране на постоянен кабинет.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов реагира в обществените мрежи и сподели, че търпението е по-важно от ината. Във Facebook той си постави профилна фотография от интервала си на министър председател.

Другите партии и през днешния ден резервираха позициите си. От “Възраждане " ще подкрепят само личен кабинет и не са евентуален сътрудник на ПП-ДБ.

“Това значи, че отиваме на нови избори. В което няма нищо ужасно ", сподели водачът на “Възраждане " Костадин Костадинов.

Движение за права и свободи са склонни на диалози с всички, а Българска социалистическа партия оповестиха, че ще кажат позицията си след вътрешно партиен референдум.

“След пускане на Народното събрание ще създадем вътрешнопартийно допитване по какъв начин да се държим в Народното събрание. Да влизаме ли в държавно управление, да поддържа ли, да стои ли в съпротива ", сподели водачът на социалистите Корнелия Нинова.

“Има подобен народ " не разясниха думите на вторите в Народното събрание.

След днешното развиване на обстановката, възможностите за кабинет наподобяват по-малки, разясняват специалисти.

Развитието обаче се чака в идващите дни, откакто бъде свикано Народното събрание. Това може да стане преди Великден на 12 април или по-късно, на 19 април, написа btv.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР