Всички осиновители на дете до пет години ще имат право

...
Всички осиновители на дете до пет години ще имат право
Коментари Харесай

Всички осиновители на дете до пет години ще имат право на 1 година отпуск

Всички осиновители на дете до пет години ще имат право на 1 година отпуск. Това гласоподава на първо четене през днешния ден Народното събрание по време на разглеждането на измененията в Кодекса на труда.
 
Промените плануват още погашение на идентичен размер на парично обезщетение от държавното публично обезпечаване в размер на 90 на 100 от среднодневния застрахователен приход на осиновителя за предходните 24 месеца.
 
Народните представители гласоподаваха идентични размери за двамата родители на отпуските при осиновяване на деца до 5-годишна възраст - 365 дни от деня на предаване на детето за осиновяване.
 
„ Всичко това значи, че от 1 юли 2018 година всички осиновители на деца до 5 години ще имат право на заплатен отпуск в продължение на 365 дни от момента на предаване на детето за осиновяване, както и съответното обезщетение през тези 365 дни. Това е доста значима смяна, дълго чакана от осиновителите. Ще даде опция в поддръжка както на самите осиновители, по този начин и на самите деца, които до този миг са били в институция, с цел да може да се построи една трайна, психическа връзка сред осиновителя и самото дете “, сподели депутатът от ГЕРБ и заместник-председател на комисията по труда и обществената политика към Народното събрание Светлана Ангелова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР