Всички опозиционни партии и журналистически асоциации в Гърция се нахвърлиха

...
Всички опозиционни партии и журналистически асоциации в Гърция се нахвърлиха
Коментари Харесай

Журналисти и опозиция на нож срещу управляващите в Гърция заради спорен законопроект

Всички опозиционни партии и журналистически асоциации в Гърция се нахвърлиха против ръководещата партия след решението й да прокара законопроект, който планува публицистите да бъдат лимитирани до това да стоят на „ несъмнено място “ по време на демонстрации.
Министърът на отбраната на жителите Михалис Хрисохоидис съобщи, че главната цел е да се отбрани физическата цялост на публицистите при положение на вълнения по време на проява.
Но публицисти и фоторепортери одобриха това като явен знак за офанзива против свободата на словото, както оповестява Евроактив.
„ Забраната за достъп на публицисти до мястото на събитията, в допълнение към сериозното ограничаване на свободата на словото, може да се преглежда и като предвестител на събитията, които ще се развият там “, разяснява професор Йоргос Плейос, който също е и член на самостоятелния гръцки Национален съвет за радио и телевизия.
Плейос добави, че даже министър-председателят на Унгария не се е опитал да предприеме сходно деяние.
 Военната работа в Гърция се усилва на 12 месеца от май Военната работа в Гърция се усилва на 12 месеца от май
Военната работа в Гърция ще бъде увеличена от 9 на 12 месеца от май тази година, оповестява МИА. По съответното предложение на Министерс...
Сега журналистическата асоциация заплашва да отнесе случая до интернационалните конгреси и прикани консервативното държавно управление неотложно да отдръпна законопроекта.
В диалог с телевизия MEGA министърът изясни, че през последните години „ е получил доста тъжби, основно от задгранични публицисти, които са били бити и молят за отбрана “.
Безредиците и насилието са постоянно срещани при гръцките митинги, водещи даже до смъртни случаи в предишното, а към този момент няколко държавни управления не съумяха да подхващат дейности. Опозицията обаче споделя, че държавното управление има за цел да сътвори „ полицейска страна ”, която да предприеме ограничения против обществените реакции към сложната икономическа обстановка, която се обрисува заради пандемията.
Бившият министър на външните работи на Гърция Никос Кодзиас съобщи пред Евроактив по-рано този месец, че държавното управление желае да „ предотврати “ обстановка, сходна на интервала 2010-2015 година, когато няколко обществени придвижвания се появиха на фона на битката с политиките на икономии.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР