Всички очакваме футболът да се завърне скоро и голяма част

...
Всички очакваме футболът да се завърне скоро и голяма част
Коментари Харесай

Футболът след COVID-19: Без секс, без плюнки и стерилизирани топки

Всички чакаме футболът да се завърне скоро и огромна част от шампионатите в Европа да се доиграят. Някои страни на Стария континент взеха радикални решение поради пандемията от ковид и локалните шампионати няма да се доиграят. Такъв е казусът с Нидерландия и Белгия, като сходна орис грози и Лигата във Франция.

За момента Висшата лига в Англия обмисля разновидности мачовете до края на акцията да се доиграят, като най-оптимистичният вид, срещите да бъдат възобновени при започване на юни. Надежди за това дават и информациите, че част от отборите на Острова стартират тренировки. От понеделник това прави съставът на Арсенал.

Какъв обаче ще бъде футболът след COVID-19?

Без секс за играчите

Очаква се първият възобновен шампионат в Европа да бъде Бундеслигата, а това се чака да се случи на 9 май. Още занапред обаче се заприказва за забавна възбрана за играчите. Те няма да имат право да вършат секс с половинките си, в случай че те имат симптоматика на коронавирусна зараза. Ако сходна мярка даде резултат, то се чака тя да бъде въведена и в Англия.

Жълт картон за плюнка

Друго забавно предложение е играчите да поличават наказателни картони, в случай че се изплюят на терена. Всички ставаме очевидци неведнъж на сходни актове по време на футболни срещи. Както към този момент стана ясно, че това е един от най-лесните способи за разпространяване на болестта. Доколко обаче играчите ще могат да се съобразят с сходна възбрана?

Стерилизиране на топките

Всички топки, употребявани за срещите ще бъдат стерилизирани подробно. Заразата елементарно би плъзнала още веднъж, в случай че топката бъде допряна от инфектиран, а след това някой различен има досег с нея. От Висшата лига дават обещание, че всички уреди ще бъдат дезинфектирани

Тунели за стерилизация

Твърде евентуално е около терените да бъдат конфигурирани специфични тунели с дезинфектанти, през които ще минават играчите директно преди да излязат за мача.

Възрастови рестрикции

Възможно е хора на възраст над 70 години да не бъдат допускани до стадионите. Такива са рекомендациите на Здравните служби на Англия. Това би означавало, че мениджърът на Кристъл Палас Рой Ходжсън може да не води отбора си до края на сезона. Както е известно сега той е на 72 години и попада в рисковата група. Разбира се, рестрикциите ще важат и за целия спомагателен личен състав в организирането на един футболен мач.

Разбира се, това биха били единствено част от ограниченията, в случай че се стигне до възобновяване на шампионатите, а за останалите ще научаваме в придвижване.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР