Всички обвинения във връзка със събитията в украинския град Буча

...
Всички обвинения във връзка със събитията в украинския град Буча
Коментари Харесай

Китай: Обвиненията за събитията в Буча трябва да се опират на реални факти

Всички обвинявания във връзка със събитията в украинския град Буча би трябвало да почиват на действителни обстоятелства. Това съобщи представителят на министерството на външните работи на Китай Чжао Лицзян, представен от съветските медии.

" Каквито и да е обвинявания би трябвало да се основават на същински обстоятелства. Трябва да се резервира въздържаност до провеждането на следствие ", съобщи дипломатът на брифинг.

Пекин ще поддържа всевъзможни начинания, които ще оказват помощ да бъде урегулирана филантропичната конюнктура в Украйна, означи Лицзян.

Дипломатът добави, че би трябвало да се обясни по какъв начин тъкмо се е случило всичко и да се изяснят аргументите за това.

Говорителят на китайското Министерство на външните работи разгласи още, че Съединени американски щати би трябвало неотложно да анулират глобите против Русия, с цел да показват предпочитание за урегулиране на обстановката в Украйна.

Лицзян прикани Вашингтон " да престане да размахва санкционната сопа " и " да печели от хаоса ".

" Санкциите няма да върнат мира и да обезпечат сигурността ", безапелационен е дипломатът.

Чжао Лицзянь добави, че Китай не поддържа антируските наказания без значение от натиска на Съединени американски щати. Поведението на Вашингтон свидетелства за това, че американските политици се управляват от мисленето от времаната на Студената война ", акцентира представителят на китайското Външно.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР