Всички общопрактикуващи лекари и специалисти в извънболничната медицинска помощ вече

...
Всички общопрактикуващи лекари и специалисти в извънболничната медицинска помощ вече
Коментари Харесай

Как ще става електронният преглед при личен лекар

Всички общопрактикуващи лекари и експерти в извънболничната здравна помощ към този момент ще имат опция да записват електронни прегледи и да издават амбулаторни листове в електронен формат. Това оповестиха от " Информационно обслужване ", националният систематичен интегратор на държавната администрация.
 
Не става въпрос за електронни прегледи, акцентира в " Денят стартира " доктор Николай Брънзалов, зам.-председател на БЛС.
 
Прегледите ще бъдат електронно регистрирани и съхранявани в Националната здравна електронна система. От пациента ще зависи какъв достъп и за какъв брой време да даде на лекарите до електронната регистрация на прегледа, изясни доктор Брънзалов.
 
Изписването на електронната рецепта се издава след обзор при доктор, а да ни звънят по телефоните от аптека, акцентира той.
 
Д-р Брънзалов изясни, че посредством електронното досие към този момент няма да се постанова пациентите да чакат, с цел да предадат лабораторните си проучвания на консултиращия ги доктор.
 
В момента, в който е публикуван електронният ваучър и лабораторията обработи съответния биологичен артикул, той се качва отново в Националната осведомителна система, изясни зам.-председателят на БЛС.

Работи ли издаването на електронни предписания

Ще отпаднат и докладите към РЗИ-та, добави той.
 
Според доктор Брънзалов в най-скоро време ще се сътвори доста сериозен проблем с недостиг на общопрактикуващите лекари, защото има сериозен отлив на искащи да практикуват.
 
 istock istock
Той заяви още, че от БЛС са срещу новата заповед на здравното министерство към общопрактикуващите лекари да регистрират количествата и типа на имунизациите, с които разполагат във всеки кабинет.

 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР