Всички обожават това време на годината. Юли и август са

...
Всички обожават това време на годината. Юли и август са
Коментари Харесай

Свежа лимонада с диня, малини и кокосова вода

Всички обожават това време на годината. Юли и август са месеците, в които някъде в междублоковите пространства се появяват великански купчини с обичаната на всички ни. Купуваме си първа, пета, десета поред и като че ли не можем да се наситим на тази дребна, само че по този начин същинска и дълго жадувана лятна благинка. И въпреки всичко в един миг ни се прищява да избягаме от познатите класики – със сирене, с мастика или просто - с.

Динята - и

Рецептата, която ще ви предложим, може да създадем с последните останали на юни и с първите части на юли месец. Разбира се, пресните постоянно могат да бъдат сменени със замразени, само че всички знаем, че и ароматът, и типа и усета на пресните плодове постоянно е една концепция по-добър от този на замразените и консервираните.

Предложението ни сигурно звучи екзотично, само че кокосовата вода е артикул, който в днешно време умерено може да откриете в по-големите супермаркети. Хубавото на сокът от кокос е, че е богат на желязо и оказва отлично въздействие върху електролитния баланс в организма, който е от значително значение, с цел да се усещаме добре през горещите летни дни. Ако въпреки всичко се затруднявате в откриването на кокосова вода, умерено може да я замените с изворна или газирана вода, а освежаващия резултат на тази напитка ще е не по-лош.

Половин кг, почистена от корите и семките
Чаша
Сокът от четири лимона
½ чаша кокосова (изворна) вода
Шепа
Малка щипка
За декорирането:
Mалко натрошен лед,
Парченца,
Няколко шайби лимон


Приготвяне:

В блендер се смилат частите, те и лимоновия сок.

Получената примес се прецежда, а към отцедения сок се прибавя кокосовата вода. В случай, че вместо кокосова, употребявате изворна вода, е добре да добавите малко мед или захар за подслаждане.

Сокът се оставя за два часа във фризера, с цел да се охлади добре.

Поднася се в чаши с топка натрошен лед, щипка (или по ръба на чашата, съвсем като обичаната ни Маргарита) и гарнирано с плодове и лимон.

Красиво, ефектно и освежаващо!
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР