Всички обичаме изгодните оферти, особено когато купуваме самолетни билети –

...
Всички обичаме изгодните оферти, особено когато купуваме самолетни билети –
Коментари Харесай

Защо триковете за по-евтини самолетни билети в интернет вероятно са безсмислени

Всички обичаме преференциалните предложения, изключително когато купуваме самолетни билети – само че за жалост на пътуващите с лимитирани средства доста от „ хитрините “, които използваме, с цел да намерим по-тънки оферти, към този момент не работят. Независимо дали става дума за пазаруване на билети в избран ден от седмицата, за търкане на бисквитките или потребление на VPN и сърфиране тайно, тези трикове са в безполезни с метода, по който самолетните компании наподобява дефинират цените си, съгласно скорошно изследване, което си слага за цел да демистифицира този развой.

„ Съществуват толкоз доста хитрини за намиране на по-евтини самолетни билети “, споделя в изказване Оливия Натан, доцент по маркетинг в Бизнес учебно заведение Хаас и създател на публикацията. „ Но нашите данни демонстрират, че доста от тези убеждения са неправилни. “

Натан и сътрудниците ѝ изследват организационната конструкция и ценообразуването в огромна американска самолетна компания, като откриват система, която е представителна за самолетните компании по света – и тя не е това, което очаквате. Дори създателите на проучването остават сюрпризирани.

„ Първоначално не знаехме по какъв начин да осмислим нещата, които виждахме “, прибавя Натан.

На първо място, те откриват, че самолетните компании не регистрират, че потребителите евентуално ще създадат избор въз основа на салдото сред улеснение и цена. По принцип, в случай че един полет е по-скъп, може да се чака, че хората ще жертват удобството и ще резервират по-евтин полет, може би в по-малко мечтано време.

Авиокомпаниите обаче не вземат под внимание този метод на взимане на решения и се концентрират върху цените на всеки обособен полет, а не върху общия брой продадени места в този ден.

Екипът също по този начин открива, че те не вземат поради и цените на съперниците в своите предложения. Това значи, че обратно на видимо по-разумното бизнес държание – в случай че една самолетна компания понижи цените си, другите не е наложително да я последват.

Всъщност самолетните компании са много негъвкави в ценообразуването си, с огромни разлики в ценовите диапазони. Например, те може да популяризират първите 30 билета за икономична класа на най-ниска цена, по-късно идващите 30 билета на идващото ценово равнище и така нататък

„ Самолетните билети се продават посредством световни дистрибуторски системи, които подсигуряват, че туристическият сътрудник на другия завършек на света вижда същата цена, както и вие на компютъра си вкъщи “, споделя Натан. Това може да звучи позитивно, само че значи, че самолетните компании като цяло не реагират на измененията в цената в действително време. Те са лимитирани от системата за ценообразуване, защото идната дискретна цена постоянно е доста по-скъпа. В резултат на това, даже и да желаят да покачат малко цената, те рядко го вършат.

Също по този начин наподобява, че самолетните компании по някаква причина не максимизират краткосрочните си доходи.

„ Много мениджъри, с които говорихме, ни споделиха, че екипът по ценообразуване не знае какво прави “, сподели Натан. „ Установихме, че могат да завоюват повече пари като продават по-малко билети на по-високи цени и не изключват бъдещи благоприятни условия. На процедура наподобява, че те избират цените ненапълно случайно “.

След това на екипа по ръководство на приходите се пада да поправя това, като прави прогнози за търсенето, които нормално са повишени, и дефинира крайните цени. В резултат на това на потребителите се демонстрират към 60% по-малко билети на занижени цени, което, признава Натан, е „ доста необичайно “.

Възможно е това да се дължи на липса на съгласуваност сред отделите, а може би и на опит да се насърчи лоялността на клиентите или да се избегне рецензия – допусна Натан.

Всичко това значи, че когато търсите на ниска цена билет, ограниченията, които предприемате, евентуално са безполезни. При настоящето състояние на нещата никой хакер не може да се пребори с особеностите на ценообразуването в самите самолетни компании.

Така че какво можем да създадем, с цел да спестим няколко лв.? Според Натан – колкото по-рано, толкоз по-добре.

„ Това, което мога да кажа, е, че цените се покачват доста 21, 14 и 7 дни преди полета “, споделя тя. „ Просто купете билета си по-рано. “

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР