Всички нови коли, които се пускат на пазара в Европейския

...
Всички нови коли, които се пускат на пазара в Европейския
Коментари Харесай

Голяма промяна в новите коли след 2022 година

Всички нови коли, които се пускат на пазара в Европейския съюз от средата на 2022, би трябвало да разполагат с оборудване за блокиране на придвижването преди съществуване на приложимост на алкохол, написа в.„ Телеграф “.

Това е планувано в правилник, който беше признат от Съвета на Европейския съюз преди ден. Така автомобилът ще може да се употребява единствено в случай че водачът е направил тест за приложимост на алкохол посредством дрегер и той е негативен.

Новите условия са за понижаване на злополуките и броя на жертвите по пътищата.

Съгласно разпоредбите всички моторни транспортни средства, включително и камиони, рейсове, микробуси и високо проходими транспортни средства ще би трябвало да бъдат оборудвани с устройство за интелигентно контролиране на скоростта и предупредителни системи за сънливостта и вниманието на лидера.

 

 

Ограничителите на скоростта ще употребяват данни от GPS системата и тази за различаване на пътните знаци. Определяйки скоростта на автомобила, новата система автоматизирано ще понижава мощността за мотора, с цел да се съблюдава ограничаването на скоростта.

Също по този начин ще би трябвало да са с детектор при заден ход, т.е. парктроник, изключително за камиони, защото поради размерите им постоянно стават злополуки и произшествия при придвижване на заден ход.

Освен това в колите би трябвало да има записващи устройства за произшествия, които сега се инсталират в допълнение от доста водачи. Новите коли ще имат и прецизна система за следене на налягането в гумите, защото при спадането им постоянно се случва лидерът да загуби надзор.

Освен съществуващите системи, да вземем за пример системата за предизвестие при овакантяване на лентата за придвижване и такава за спешното прекъсване, камионите и рейсовете ще би трябвало да бъдат проектирани по този начин, че доста да намалеят зоните без видимост към транспортното средство. Те ще би трябвало да бъдат оборудвани и с съвременни системи за засичане на пешеходци и велосипедисти в непосредствена непосредственост до транспортното средство.

За леките автомобили и микробусите се вкарват също по-добри системи за спешно прекъсване, системи за аваеийно поддържане на придвижването в пътната лента, спомагателна отбрана против увреждания при удар на пешеходци или колоездачи.

Регламентът ще стартира да се ползва 30 месеца след влизането му в действие, За стеснен брой детайли е планувана по-късна дата на използване, с цел да могат автомобилиситте да приспособяват производството си към новите условия.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР