Всички ние знаем, че ако искаме цените да продължават да

...
Всички ние знаем, че ако искаме цените да продължават да
Коментари Харесай

Кирил Петков: Ние сме с най-ниските цена на горивата в ЕС

" Всички ние знаем, че в случай че желаеме цените да не престават да са най-хубавите в Европа и да сме сигурни, че българските консуматори макар че цените международните пазари се качват, имат минимален удар върху техните сметки, когато пълнят своите коли, ние всички се обединихме към концепцията, че разговорът би трябвало да продължава, би трябвало да имаме градивни общи дейности. Да, пазарът е свободен, само че по едно и също време с това всички би трябвало да осъзнаем, че това е международна рецесия, която би трябвало да я минем дружно ". Това съобщи министър председателят Кирил Петков след среща с Българската петролна и газова асоциация, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Не сме удовлетворени от цените на бензиностанциите, макар тези цени, сме на най-ниската цена в Европейски Съюз. Всеки един би трябвало да даде своето и когато приказваме за маржове на облагата би трябвало да са минимално пазарни.

Това е задачата на общата ни полемика. Лично съм зает, с цел да съм сигурен, че вършим всичко по най-хубавия метод. От заран до вечер се приказва какъв брой са високи цените, само че не се приказва по какъв начин може да сме единствената страна в Европейски Съюз, на която на битовите консуматори да не им се качи цената на тока. Как е допустимо 4 милиарда в помощ за бизнеса за ток и за бензиностанциите, с цел да се опитаме да смекчим удара. Днес изплащаме 70 лв. на всички пенсионери, някак си се изгубват тези известия, а сега имаме най- ниската цена на горивата в Европа, разяснява Петков. Въпреки високите цени, мисля, че ще могат да създадат разликата сред крайната цена и това, което вършим като държавно управление да задържим цените най-ниски в Европа, добави Петков.

„ Лукойл “ имат съответна ценова политика, макар крайните цени, които виждаме, сподели още Петков. Очаквайте още детайлности.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР