Всички ние възприемаме връзките си през матриците, които сме наследили

...
Всички ние възприемаме връзките си през матриците, които сме наследили
Коментари Харесай

„Старомодните“ правила за връзките, от които е време да се откажем

Всички ние възприемаме връзките си през матриците, които сме наследили от нашите родители и образование, от медиите и, несъмнено, от публикации като тази! Какво би трябвало да вършим и какво да не вършим. Не би трябвало да каниш мъж на среща. Не би трябвало да му се обаждаш първа. Не би трябвало да изглеждаш прекомерно самодостатъчна, само че и прекомерно нуждаеща се/ прекомерно секси, само че и прекомерно безинтересна/ и така нататък Ако сте гледали кино лентата с Кейт Хъдзън „ Как да загубиш гаджето за 10 дни “, може би си спомняте момента, в който тя по занимателен метод разиграва някои от най-комичните „ правила “ за връзките. Факт е, че в случай че следваме рамки, които не подхождат нито на нашия век, нито на нашата персона – трансформираме връзката си  в гротеска, а любовта – в лишената от живот.

Кои са старомодните правила за връзките, от които е време да се откажем вечно?

Изчакай мъжът да направи първата крачка

Всъщност това е доста съответен съвет, само че може би не в тази ера. Днешната жена е самоуверена и секси, само че най-много, тя е сполучлива, работеща, самостоятелна. Да, тя няма време да чака той да направи първата крачка и я прави сама. Ако и вие се припознавате в този модел и сте прекомерно мощни, с цел да се вършиме на слаби – за какво да следвате това овехтяло предписание?

Прави се на недостъпна

Тази игра ни е добре позната още от учебна възраст. Правиш се на недостъпна, с цел да може той да хлътне по теб до уши още повече. Дори да работи в тийнейджърска възраст, уверената модерна жена, която осъзнава своята стойност, няма потребност от сходен вид игрички. Тя знае нещо доста значимо – достъпът се дефинира от качеството на претендента!

Не го целувай на първа

Това е едно от тези овехтели правила, което ни лишава правото да желаем, да желаеме, да вземем. Ако желаете целувка и усещате, че моментът е пристигнал, за какво не? Ако го желаете и той също, какво значение има кой прави първата крачка?

Изчакай 3 дни/месеца/години преди да правиш секс

Едно от най-абсурдните правила за връзките ни споделя по кое време тъкмо би трябвало да вършим секс. Всъщност, стига сексът да е безвреден и мечтан, не би трябвало да има дата и час за неговото осъществяване. Той зависи от химията посред ви, от взаимното предпочитание и пристрастеност, от копнежа да станете едно цяло посредством секса. Слушайте тялото и сърцето си при уточняване на „ вярното “ време за секс. И в случай че усетите, че го желаете на първа среща, за какво не?

Екатерина Кьосева

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР