Всички ние имаме способността да избираме хората, които да поканим

...
Всички ние имаме способността да избираме хората, които да поканим
Коментари Харесай

Как да кажем сбогом на токсичните хора в живота си

Всички ние имаме способността да избираме хората, които да поканим в живота си и тези, от които да се отървем. Въпреки това, човешката ни природа ни кара да вършим неточности, които могат да ни слагат под въздействието на неприятна компания. Искаме да водим благополучен живот и да бъдем обградени от хора, които ги е грижа за нас както в персонален, по този начин и в професионален проект. С други думи, желаеме да бъдем в добра компания.

Истината е, че е по-добре да бъдеш самичък, в сравнение с да си обграден от токсични хора. Но индивидът е обществено създание, което не може да живее изолирано. Изследователи са открили, че самотата поврежда здравето не по-малко от тютюнопушенето, тъй като усилва задръстващи кръвоносните съдове протеини, които могат да причинят инфаркт и инсулт.

Предлагаме Ви къс лист с черти, присъщи на хората, които са неприятна компания за вас.

1. Те са отрицателни.

Не може да контролирате това, което отрицателните хора споделят на вас и на другите. Имате обаче надзор над това, което избирате да чуете и приемете от тях. Техните думи и дейности елементарно могат да нахлуят в съзнанието ви и да нанесат съществени вреди върху вашето самочувствие.

Не забравяйте, че не може да измененията човек, който не желае да се промени. Спрете да оправдавате непознатото неприятно държание и се фокусирайте върху позитивните хора във вашия живот.

2. Завиждат ви.

Ако ваш другар ви завижда, това е тъй като желае да има това, което вие имате или да бъде като вас. Важно е да помагате на приятелите си и да ги насърчавате в преследването на техните фантазии, само че това не значи, че вие отговаряте за задоволяването на всяка тяхна потребност и разрешаването на техните проблеми.

Завистта е извънредно разрушителна и за двете страни във връзката, тъй като тя може да ви накара се почувствате отговорни, че имате това, което вашият другар не има, и надлежно да накара приятеля ви да ви ненавижда за това, което сте.

3. Искат да се измененията.

Истинският другар е този, който те приема подобен, какъвто си. Трябва да внимавате с хората, които чакат и желаят от вас да бъдете друг човек. Правилното решение в тази ситуация е да продължите да бъдете себе си и да не поддържате връзка с сходни хора.

По-лесно е да запълните празнотата в живота си, оставена от загубата на другар, в сравнение с дупката, която се появява, когато изгубите себе си. Останете правилен на себе си.

4. Не ви ценят.

Прекарвайте времето си покрай хора, които в действителност желаят да бъдат към вас. Когато някой в действителност го е грижа за вас, той постоянно ще откри време да ви изслуша и да ви помогне с каквото може. Не е належащо да принуждавате някого да прекарва време с вас.

Покажете почитание към себе си, като се сбогувате с хората, които не ви ценят.

5. Лъжат ви.

Любовта не е пристрастеност, романтика и свещи. Тя е метод на държание и връзка измежду семейство, другари и сътрудници. Ако някой ви лъже, той демонстрира пренебрежение към вас и връзката, която имате с него. Хората, които споделят това, което имат вяра, че желаете да чуете, вместо истината, постоянно слагат личната полза пред положителните взаимоотношения с останалите.

Автор: Питър Икономи (Автор на бестселъра „ Managing for Dummies, The Management Bible, Leading Through Uncertainty “. Статията е написана за inc.com)

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР