Всички национални отбори за подрастващи ще имат лагери и контроли

...
Всички национални отбори за подрастващи ще имат лагери и контроли
Коментари Харесай

Лагери и контроли за националните отбори при подрастващите

Всички национални тимове за подрастващи ще имат лагери и контроли през август, септември и октомври. Това одобри Управителният съвет на свое видео съвещание през днешния ден. Новата стратегия за представителните гарнитури на страната ни бе готова, макар че ФИБА анулира всички прояви това лято заради международната пандемия с ковид Covid-19. Така отборите ни няма да вземат участие на Европейските шампионати, а като жертва на вируса падна и Световното състезание за 17-годишни, на което София трябваше да бъде хазаин. Страната ни беше избрана да одобри и Европейското състезание в Дивизия Б за момчета до 16-години.

Управителният съвет на БФБаскетбол гласоподава показаното от Мениджър Национални тимове и развиване на подрастващи състезатели Росен Барчовски и направено от методиста на БФБаскетбол Петър Клечков предложение за стратегия за подготовка на националните тимове през лятото.

Така Георги Младенов ще събере младежите до 20-годишна възраст на лагер от 3 до 12 август в Правец. Предвидени са контроли с Румъния или Северна Македония. По същото време и на същото място Георги Давидов ще събере още веднъж юношите до 18-годишна възраст, като за тях също са планувани другарски мачове с някой от отборите на прилежащите ни страни.

Единствени присъединяване в публична демонстрация на ФИБА ще имат въпреки всичко юношите до 17-годишна възраст, родени до 2003 година Даниел Клечков и Стойо Чолаков ще съберат своите избраници в Самоков от 3 до 17 август. Основна цел на лагера ще е подготовка за новото съревнование на ФИБА за умения „ U17 Skills Challenge”, което ще се организира вместо анулираното Световно състезание. И този тим ще тества силите си с отбор от Северна Македония или Румъния.

Националният тим за момчета до 16-годишна възраст, воден от Йордан Иванов, ще се събере от 15 до 27 август в Сливен или Ямбол, като се готвят контроли с Румъния или Турция. Лагер ще има и за родените през 2006 година, които също се чака да имат публични мачове още през 2020 година 14-годишните ще продължат присъединяване на България в плана на ФИБА Европа “Youth Development Fund” и ще играят в шампионатите в Косово и Турция, които би трябвало да се проведат в границите на календарната година. Юлиян Аладжов ще събере представителния ни тим от този набор на лагер през септември. Момичетата от този набор, водени от Силвия Пеева също ще се готвят през септември за идните съревнования.

До края на годината ще бъде извършен лагер и на народен тим за момчета и девойки, родени през 2007 година, който ще взе участие в първия шампионат по новата стратегия на ФИБА Европа “Youth Development Fund”, в която България още веднъж ще взе участие взаимно с федерациите на Турция, Северна Македония, Румъния и Косово.

Лагери ще има и за националните тимове при дамите. Тимът ни за дами до 20-годишна възраст, воден от Таня Гатева ще се събере в Стара Загора или Сливен от 1 до 12 август, като са планувани контроли с Турция или Румъния. Лъчезар Коцев ще събере девойките до 18-годишна възраст в Чепеларе от 12 до 24 август и също ще изведе отбора за две контроли с някой от тимовете на прилежащите ни страни. 16-годишните девойки, водени от Маргарита Маринкова, ще имат лагер от 10 до 22 септември в Самоков, където ще посрещнат един прилежащ тим за другарски мачове.
https://basketball.bg/index.php
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР