Всички народни представители трябва да бъдат еднакво уважавани, обяви депутатът

...
Всички народни представители трябва да бъдат еднакво уважавани, обяви депутатът
Коментари Харесай

Ако 204 смятат да изключат ДПС от новия обществен договор, нашите избиратели няма го направят

Всички народни представители би трябвало да бъдат еднообразно уважавани, разгласи депутатът от Движение за права и свободи

Изборът на глобения по „ Магнитски “ народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски за член на парламентарната Комисия по конституционни въпроси провокира трус в Народното събрание през днешния ден. С остра декларация от трибуната Христо Иванов от ПП-ДБ загатна, че Пеевски следва да бъде отдръпнат, с цел да може договарянията да продължат. По-късно Иванов организира нова среща в стаята на Движение за права и свободи. В нея взе участие и самият Пеевски. След това депутатът от Движение за права и свободи приказва пред публицисти.

- Иска ли господин Иванов отдръпването Ви от конституционната комисия?

- Не. Гледате доста тясно. Говорим не за персонализиране на дадена личност, а просто, че някои партии и организации не могат да бъдат морални съдници към този момент на България. Доверието се дава на разнообразни партии. Идват нашите гласоподаватели, гласоподават и ни дават доверие. Всички тука сме с излъчено доверие. Няма по какъв начин да позволим една партия, която да бъде съдник на другите. Те нямат това морално право. Аз ви го споделих по-рано. Можем да им погледнем предишното и техните обвързаности. Те нямат това морално право. Това би трябвало да свърши. Трябва да има нов публичен контракт и всички хора, които представляваме тук, да бъдат еднообразно уважавани. Не може да има по-добри гласоподаватели и по-лоши избиратели; по-умни гласоподаватели и по-глупави избиратели; по-красиви или по-грозни гласоподаватели – което се пробват умнокрасивите, както сами се дефинират, да ни го постановат. Това свърши.

- Условие ли е, с цел да има спор, Вие да не сте член на конституционната комисия?... Ще дадете ли опция да се случат тези промени?

- Тези промени, с цел да се случат, би трябвало всички да схванат къде се намират и да кацнат в Народното събрание, тъй като се реят още и не схващат какво се случва в България. Всичко, където летяха някъде в розовите облаци, свърши със състава на това държавно управление. Те би трябвало да кацнат сега. Имат държавно управление. Трябва да създадат рационалните неща за България, а ние да създадем рационалните неща в Народното събрание за България. Когато кацнат, ние ще бъдем тук, с цел да водим диалозите с тях в името на всички наши гласоподаватели.

- С две думи – оставате част от тази комисия?

- Вижте, диалогът е доста по-голям от това. Новият публичен контракт! Запомнете го и ще разберете скоро какво имаме поради!

- Не рискувате ли Движение за права и свободи да бъде изключена от тези диалози?

- Вижте, никой не може да изключи Движение за права и свободи от тези диалози, тъй като ние представляваме нашите гласоподаватели.

- Вие сте единствено 36 (броят на депутатите на ДПС).

- А единствено да попитам – а Политическа партия какъв брой единствено са, господин Лисицов? Колко са?

- Останалите (без ДПС) са 204.

- Няма останалите... Вижте, в случай че 204 считат да изключат Движение за права и свободи, нашите гласоподаватели няма да ни изключат от този контракт и от този диалог за нов публичен контракт.

*Използвани са въпроси и на други медии

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР