Всички намиращи се в Белия дом в неделя вечер са

...
Всички намиращи се в Белия дом в неделя вечер са
Коментари Харесай

Евакуация в Белия дом заради подозрителен прах, който се оказал кокаин

Всички намиращи се в Белия дом в неделя вечер са били евакуирани, откакто е бил открит недоверчив прахуляк, който след това се е оказал кокаин, осведоми АП, като се базира на двама представители на правоохранителните органи. По това време президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е бил в резиденцията Кемп Дейвид.

Подозрителният прахуляк е бил открит от сътрудници на Сикрет сървис в обща част на Западното крило на Белия дом, а прелиминарен тест е посочил, че субстанцията е кокаин, показва Българска телеграфна агенция.

Агентите от службата за защита на президента на Съединени американски щати са правили рутинни обиколки в неделя, когато разкрили белия прахуляк в обществена зона, налична за туристически групи, а не в някой съответен офис в западното крило, осведомят представителите, които не са оторизирани да разясняват настоящото следствие и по тази причина са говорили за АП под анонимност.

Целият комплекс на Белия дом е бил евакуиран към 20,45 локално време в неделя, като спешни екипи и бригади от противопожарната работа са пристигнали, с цел да създадат бърз тест на веществото, след който то е било разпознато като кокаин. Скоро по-късно Белият дом още веднъж е отворил порти, а прахът е бил пратен за спомагателни проучвания.

Президентът Байдън, който е отпътувал за Кемп Дейвид със фамилията си в петък, се е прибрал през днешния ден.

От Сикрет сървис излязоха с изказване, че затварянето на Белия дом е било превантивна мярка, до момента в който спешният екип организира следствието си, а противопожарната работа на окръг Колумбия е била призована да оцени дали откритото вещество е рисково.

" Намерената улика бе изпратена за още проби, а в това време тече следствие за повода тя да бъде импортирана в Белия дом и за метода, по който това е направено ", декларират от Сикрет сървис.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР