Всички електрически скейтбордове Onewheel са изтеглени след съобщени четири смъртни случая и множество наранявания

...
Всички модели електрически скейтбордове Onewheel се изтеглят, след като производителят
Коментари Харесай

Всички модели електрически скейтбордове Onewheel се изтеглят, след като производителят Future Motion получи съобщения за четири смъртни случая на потребители между 2019 г. и 2021 г. и множество съобщения за сериозни наранявания.

В известието за изземване на 300 000 от самобалансиращите се скейтбордове Комисията за безопасност на потребителските продукти на САЩ предупреди хората незабавно да спрат да използват скейтбордове, които „могат да спрат да балансират ездача, ако ограниченията на дъските са превишени, създавайки опасност от катастрофа, която може да доведе при сериозно нараняване или смърт."

Смъртта е резултат от травма на главата и в най-малко три от тези случаи мотоциклетистът не е носел каска, каза агенцията. Нараняванията, свързани със скейтборда, включват травматично увреждане на мозъка, сътресение, парализа, фрактури на тялото и увреждане на връзките.

Базираната в Санта Круз Future Motion първоначално отказа да се съгласи на изтегляне през ноември, когато Комисията за безопасност на потребителските продукти за първи път предупреди клиентите да спрат да използват скейтбордове.

Агенцията каза, че „оцени продуктите на Onewheel и установи, че те могат да доведат до изхвърляне на ездача от продукта, което може да доведе до сериозно нараняване или смърт на ездача“.

Future Motion вече си сътрудничи с изтеглянето и компанията пуска актуализация на фърмуера, за да отговори на проблемите с безопасността, използвайки това, което нарече „хаптично бръмчене“.

„Хаптичното бръмчене е сигнал, който водачите могат да чуят и почувстват, когато изпитват определени ситуации, които могат да доведат до катастрофа“, пише Future Motion в своето изявление за изтегляне.

Актуализацията на фърмуера ще бъде пусната след няколко седмици и е достъпна само за продукти Onewheel GT, Pint X, Pint и XR, но не и за оригинални скейтбордове Onewheel и Onewheel+, каза компанията.

Future Motion и Комисията за безопасност на потребителските продукти на САЩ насърчиха ездачите да носят лична предпазна екипировка. CNN се свърза с Future Motion за коментар.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР