Всички мерки, които държавата полага, за да задържи децата в

...
Всички мерки, които държавата полага, за да задържи децата в
Коментари Харесай

Комплексът от мерки за връщане на децата в училище ще даде резултат, смята Красимир Вълчев

Всички ограничения, които страната поставя, с цел да задържи децата в учебно заведение и да върне в просветителната система напусналите, няма по какъв начин да не дадат резултат, сподели през днешния ден пред Би Ти Ви министърът на образованието Красимир Вълчев.

Коментирайки концепцията да се стопират обществените помощи на фамилиите чиито деза имат повече от 5 неизвинени отсъствия, той разясни, че става въпрос за промяна. " Не разчитаме на родителите, още повече, че тези родители не са упражнили задължението си да обезпечат наличие на децата си в учебно заведение. Разчитаме на образователните заведения – те купуват обувки, облекла, подкрепят децата. Помощите, които се стопират, се възвръщат на учебните заведения и детските градини ", добави Вълчев.

Той изясни, че в случай че децата не вървят на учебно заведение, по-късно няма да са пригодни за пазара на труда и няма да имат шансове за пълностоен и благополучен живот. " Правото на обучение е обвързване на родителите, само че доста от тях са безотговорни към това и ние като страна би трябвало с всички принадлежности да ги накараме да вървят на учебно заведение ", сподели още министърът на образованието.

Вълчев напомни, че все още 13% от всички деца отпадат прибързано от просветителната система. Като най-голяма компликация той уточни възпроизвеждащата се неначетеност. " Родителите са необразовани и децата са необразовани и това се приема за обикновено. Най-добрата обществена помощ е образованието ", сподели още министърът.

Като прийом за задържане на децата в училите той уточни и премисляната смяна шофьорска брошура да се взима единствено от приключилите приблизително обучение, а не както в този момент от тези с главно.

Красимир Вълчев разяснява и напъните на страната да приспособява висшето обучение към условията на пазара на труда. " Преструктурираме приема, даваме стипендии и обсъждане освобождение от такси на студентите в най-нужните специалности ", добави министърът.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР