Всички медии и политически сили в Гърция очакват днес решението

...
Всички медии и политически сили в Гърция очакват днес решението
Коментари Харесай

Евродепутатът Константина Кунева продължава битката с гръцкото правосъдие

Всички медии и политически сили в Гърция чакат през днешния ден решението на Върховния съд по случая на Константина Кунева.

През 2008 година Кунева, тогава чистачка в метрото в Атина и дейна синдикалистка, беше беше залята с киселина откакто подаде сигнал за нередности във компанията. Извършителите до в този момент не са хванати.

На първа инстанция съдът дефинира санкция от четвърт милион евро на работодателя. Апелативният съд в Пирея оневини компанията и квалифицира случая в " трудова акцидент ".

Кунева се трансформира за гърците в знак на битката за устояване на правата на работещите. Сириза я издигна за евродепутат и гърците всеобщо гласоподаваха за нея.

Евродепутат Кунева съобщи през днешния ден, че продължава правосъдната борба в името на всички служащи, " подложени на употреба и произвол ". Обезщетението Кунева ще даде за благотворителна идея.

Заместник ръководителя на Европейския парламент Димитрис Пападимулис съобщи, че " не може и не би трябвало опитът за ликвидиране против Кунева да се не помни ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР