Всички машини за гласуване са изпратени по секциите в страната,

...
Всички машини за гласуване са изпратени по секциите в страната,
Коментари Харесай

ЦИК: Всички машини са изпратени до СИК

Всички машини за гласоподаване са изпратени по секциите в страната, ИТ специалисти са били в офиса на " Сиела норма ", където е проведен прът център за подаване на сигнали за механически сигнали. ТОва заяви Емил Войнов пред сътрудниците си в ЦИК. Има план-график за доставените машини и подготвеност за реакция при проблеми, регистрират специалистите, предават от 24 часа.

От " Информационно обслужване " пък са се вслушали във вчерашните инструкции на ЦИК и към този момент е отключено полето за въвеждане на числови данни в електронните протоколи на уеб страницата на ЦИК. Така секционните комисии ще могат да ревизират данните си преди да ги попълнят истинските изборни протоколи.

От секция в бойчиновското село Владимирово е подаден сигнал, че машината за гласоподаване не работи. Изпратен е екип за инспекция, само че към този момент няма да се приключва гласуването с машина. ОИК Търново също е подала сигнал за проблем с машина - поради софтуеърен проблем в една от секциите ЦИК одобри там да се премине към хартиени бюлетини.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР