Всички мъже, задържани след гражданските акции "Ловци на педофили", вече

...
Всички мъже, задържани след гражданските акции "Ловци на педофили", вече
Коментари Харесай

След акциите Ловци на педофили – 20 на свобода, един с домашен арест!?

Всички мъже, арестувани след гражданските акции "Ловци на педофили ", към този момент са на независимост. От прокуратурата оповестиха, че Софийският областен съд (СРС) не е почел нито едно от настояванията им за непрекъснат арест, заяви правният уебсайт "Лекс ".

Магистратите са наложили домакински арест единствено на един от мъжете, на 12 са избрани парични гаранции, а на 7 от тях не са били наложени никакви ограничения за неотклонение.

От Темида разясниха, че ще стачкуват определенията пред Софийския градски съд.

Припомняме ви, че на 15 март от държавното обвиняване оповестиха, че при спецоперация на Министерство на вътрешните работи са арестувани 21 души по отношение на досъдебно произвеждане за осъществяване на контакт с деца за блудничество, полово съприкосновение и основаване на нецензурен материали.

На територията на София са задържани 16 души, а други петима в регионите на други регионални дирекции. Издирват се още четирима, като за един има информация, че е напуснал страната.

Действията по следствието са се осъществили благодарение на данни и записи направени от така наречен "Ловци на педофили ", които разгласяват голям брой разгласи в разнообразни уеб сайтове за запознанства, като се показват за малолетни момчета и девойки, дават отговор на мъжете, които се интересуват от тях и си уговарят срещи. Впоследствие вършат записи на тези срещи, прецизираха от прокуратурата. Лидер на "Ловци на педофили " е 17-годишният Ален Симеонов, а организацията им има клонове в Стара Загора и Бургас.

Работник във компания за метали, притежател на мебелен завод, фотограф, водачи, няколко пенсионери и студент са измежду задържаните 21 мъже, които са поискали интимни милувки от 13- годишни девойки. Повечето са женени с деца./Glasnews.bg.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР