Всички легла в отделението по педиатрия във врачанската МБАЛ Христо

...
Всички легла в отделението по педиатрия във врачанската МБАЛ Христо
Коментари Харесай

Внимание, родители! Педиатрията във Враца е пълна, пренасочват пациентите към Мездра, Бяла Слатина и Козлодуй

Всички кревати в отделението по педиатрия във врачанската МБАЛ „ Христо Ботев “ са запълнени, оповестиха от управлението на здравното заведение. По тази причина се постанова децата, които имат потребност от хоспитализация, да бъдат пренасочвани към лечебни заведения в други обитаеми места. 
Педиатрията във Враца е с потенциал 20 места. По неотложност обаче били разкрити още 4 кревати за дребни пациенти, които трябвало да бъдат признати за лекуване. С това обаче потенциалът на отделението е напълнен още на 8 януари. 
Към днешна дата няма смяна в обстановката – всички 24 кревати са заети. Няма и пациенти за изписване, споделиха от управлението на болничното заведение. 
По тази причина те изпратили до Здравната каса, Регионалната здравна ревизия и шефът на Центъра за незабавна здравна помощ уведомителни писма за обстановката. 
„ С оглед неналичието на оповестени епидемиологична или предепидемична конюнктура във връзка с грип и ОРЗ, опцията за приемане на деца, нуждаещи се от болнично лекуване, е изчерпана в МБАЛ „ Христо Ботев “ – Враца. Моля да се има поради и да се уведоми здравната мрежа “, написа шефът Кети Ценова. 
От РЗИ-Враца оповестиха, че дребните пациенти би трябвало да бъдат насочвани към лечебните заведения в Бяла Слатина, Мездра и Козлодуй.  
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР