Всички кучета са известни със своята лоялност и приятелство, но

...
Всички кучета са известни със своята лоялност и приятелство, но
Коментари Харесай

Това са най-умните породи кучета в света

Всички кучета са известни със своята преданост и другарство, само че доста породи се славят и със своята просветеност. Най-умните кучета могат бързо да научат и схванат нови знаци, да проявят умения за решение на проблеми и да покажат своята самостоятелна страна.

Но печеленето на място в листата на най-умните породи кучета е освен това от това какъв брой бързо едно кученце може да научи нови трикове. Експертите споделят, че признаците за просветеност на кучето са композиция от разнообразни фактори, а освен какъв брой подлежат на образование. Всъщност някои умни дребни демонстрират своята просветеност по способи, които могат да бъдат разочароващи за родителите на кучета за първи път. Умните кучета с високи когнитивни качества може да са по-склонни да покажат креативните си умения за решение на проблеми, като да вземем за пример по какъв начин да откраднат закуски от тезгяха или да отключат врата.

Чудите се дали вашето кученце влиза в листата на най-интелигентните породи кучета? Ето някои от най-умните кучета по породи и характерностите, които ги вършат толкоз умни.

 infomax-logo-50-15-HW

Това са най-умните породи кучета в света

1. Бордър коли

 кучета Това са най-умните породи кучета в света фотография: pinterest

Бордър коли са едни от най-талантливите кученца, които в миналото ще срещнете и са известни с това, че бързо се учат и реагират на сигнали по време на образование. Нуждаете се от доказателство? Само погледнете Рико, бордър коли, който може да отговори на повече от 200 думи.

Тези дребни са суперзвезди в надпреварите и имат изключителни умения за решение на проблеми. Отлично подготвеното бордър коли е част от групата на пастирите, тъй че те са най-щастливи, когато имат работа за извършване. Тяхната безгранична сила значи, че могат да работят дълготрайно време без отмалялост, тъй че са отлични спътници за фермери и животновъди. Пъзели и източници на сила като кучешки спортове ще им оказват помощ да живеят пълностоен живот, в случай че не събират овце във фермата.

2. Пудел

 кучета Това са най-умните породи кучета в света фотография: pinterest

Първоначално отглеждани като ловни кучета, пуделите имат дълга история на работа дружно със своите хора. Тази мощна връзка с техните хора значи, че са относително лесни за образование – те се стремят да угодят. Съвременните пудели може да са по-често срещана панорама, свити на дивана вкъщи, само че тези умни дребни към момента постоянно са на върха на подиума на спечелилите в надпревари по смирение и сръчност.

3. Немска овчарка

Немските овчарки се считат за една от най-умните породи кучета заради изключителната си просветеност, опция за образование и еластичност. Техните инстинкти от стотици години отбрана на стадата (оттук и името „ пастир “) са към момента непокътнати през днешния ден. Поради годините, прекарани в решение на проблеми на полето, адаптивната и работлива немска овчарка към момента се оправя чудесно в специалности, които доста хора биха намерили за взискателни и стресиращи, като полицейска и военна работа или в задачи за търсене и избавяне.

4. Доберман пинчер

 кучета Това са най-умните породи кучета в света фотография: pinterest

Доберман пинчерите са извънредно интелигентни, лоялни и поддаващи се на образование. Тези многостранни кучета се отличават в надпревари по смирение, както и в полицейска и военна работа. Въпреки че са известни с това, че са мощно проницателни, те също са доста любопитни дребни. За да живеят най-добре, доберманите би трябвало да се упражняват доста и да могат да употребяват мозъка си, както и тялото си. Техният разсъдък и атлетизъм вършат доберманите доста подобаващи за дейни фамилии, които имат задоволително време за подготовка и игра.

5. Ротвайлер

 кучета Това са най-умните породи кучета в света фотография: pinterest

Големите, едри ротвайлери са известни със своята преданост и разум. С уместно образование, нетърпеливите ротвайлери могат да се отличат в надпревари по смирение и като служебни кучета. Техният разсъдък и атлетизъм ги вършат доста подобаващи за дейни фамилии, които могат да подсигуряват, че техният ротвайлер получава доста умствена стимулация, физически извършения и ранна социализация. Играчките-пъзели и обогатяващите игри са превъзходен метод да предпазите вашето от досада.

6. Голдън ретривър

Голдън ретривър е доста известна порода кучета, която е високо ценена поради своята просветеност. Те могат да научат доста над 200 команди, което ги прави незаменими спътници, както в дома, по този начин и на работното място. Лоялен, влюбчив и толерантен, това е баснословен сателит за всяко семейство.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР