Всички котки са очарователни, без значение дали да късокосмести или

...
Всички котки са очарователни, без значение дали да късокосмести или
Коментари Харесай

Имена за шарени котки

Всички котки са очарователни, без значение дали да късокосмести или дългокосмести. Те мъркат вълшебно и са пухени. Дори и породи котки без четина като Донски сфинкс са симпатични по собствен метод.

Освен по дължината на космената си завивка писаните се разграничават и по цвета. Има породи котки в бяло. Сред тях са Као Мани, Персийска чинчила и други. Има и породи котки в черно. С подобен цвят можем да забележим писани от породите Мейн Куун, Американски бобтейл и други

Изключително елементарно е да измислим име за едноцветен мъркащ другар. Популярни имена за белите котки са Белчо, Снежанка, Уайти. Имената на черните котки пък се свързват с митични герои, върколаци и вещици. Все отново има значително предания и митове за тях.

Какво име за шарена котка би било уместно?

Популярни имена за шарени котки са:

- Гизмо;

- Амбър;

- Амарето;

- Джинкс;

- Калико;

- Калипсо;

- Бамби;

- Бижу;

- Клоуи;

- Фрикси;

- Джиджи;

- Мейси;

- Чоко.

 Шарена котка

Трябва да знаете, че шарените котки могат да бъдат от разнообразни породи или безпородни. Можете да срещнете многоцветни представители на Персийска котка, Норвежка горска котка, Сибирска котка и доста други.

Без значение от името на шарената котка, ето някои любопитни обстоятелства, които стопаните споделят за тях. Тези сведения не участват в отчети на ветеринарни експерти, а са общи усещания от притежателите животните.

Шарените котки са любвеобилни, любопитни и игриви. Те са по-самостоятелни от едноцветните си събратя и имат по-огнен характер. Поради борбения манталитет на тези домашни любимци тяхното къпане може да е еднакво на война в банята.

Друг забавен факт е, че шарените котки са най-вече женски.

Привързват се доста към стопанина си, а към непознати са недоверчиви първоначално. Пъстрите писани се смятат за късметлийски животни в някои елементи на света.

За жал, това не може да се каже и за черните котани, които съгласно статистиката са най-нежеланите в котешкото царство. Вероятно поради поверието, че носят неприятен шанс, те биват най-рядко осиновявани. От друга страна, се оказва, че доста стопани избират да осиновят именна шарено котенце.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР