Всички компании вносители на синьо гориво в Гърция преминаха към

...
Всички компании вносители на синьо гориво в Гърция преминаха към
Коментари Харесай

Русия твърди, че Гърция е платила за газа в рубли

Всички компании вносители на синьо гориво в Гърция минаха към схемата за заплащане на съветски газ, препоръчана от Русия, оповестява РИА Новости.

Руското гориво съставлява 45%-55% от вноса в страната, според от сезона.

" Крайният период за заплащане за доставките на газ през април е 25 май. Следователно е належащо парите да бъдат получени по специфична сметка на 23 май. Обръщането в рубли и прехвърлянето на пари от една сметка в друга лишава два дни. За да извършите това, заплащането в евро би трябвало да бъде получено на 23 май ", изясни източник на организацията.

Вчера " Газпром " се е договорила с гръцката компания DEPA за смяна на цената за доставки на газ за страната, само че съответна сума не е била посочена.

Съгласно съглашението Гърция ще продължи да получава два милиарда кубически метра газ годишно.

По-рано Кремъл заяви, че съветското гориво покрива 40% от потребностите на Гърция.

В края на март Владимир Путин подреди заплащанията за доставките на съветски газ за вражески страни да бъдат конвертирани в рубли. Редица страни от Европейския съюз обаче отхвърлиха да одобряват новите условия. Сред тях са Чешката република, Финландия и Дания. Заради отхвърли да заплати в рубли, на 27 април " Газпром " спря доставките на газ за България и Полша.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР