Всички изкупвачи на череши и консервни комбинати, които завишат изкупените

...
Всички изкупвачи на череши и консервни комбинати, които завишат изкупените
Коментари Харесай

Предвижда се държавна помощ за изкупуване на череши

Всички изкупвачи на череши и консервни комбинати, които завишат изкупените количества от регистрирани аграрни производители и платят продукцията, ще могат да получат подкрепяне на звук. Това планува планувана от земеделското министерство мярка в помощ на производителите и преработвателите на череши в България, с които е разговаряла в понеделник агроминистърът Десислава Танева, представена от пресцентъра ѝ.

Заради пандемията от Covid-19 се чака напън върху пазара и понижено търсене, в тази обстановка е належащо завишаване с към 30 на 100 на изкупуване от операторите за мостра за експорт на прясна или консервирана череша, декларирала министър Танева.

Тя е призовала преработвателите да усилят своите размери за изкупуване, защото множеството от тях имат благоприятни условия за предпазване. Очаква се решението за тази поддръжка да бъде признато през тази седмица на съвещание на Управителния съвет на Държавния фонд " Земеделие ".

Към момента положението на насажденията от череши в страната е положително и се чака добра годишна продукция, сочат данните на министерството.

На срещата е била разисквана и нуждата от застраховане на служащите по време на прибиране на реколтата с маски, ръкавици и защитни дрехи. Министър Танева е припомнила, че, по предложение на България, Европейска комисия ще обезпечи поддръжка за производителите посредством обезщетителната мярка " Covid-19 ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР