Всички искаме банските ни да изглеждат като нови възможно най-дълго,

...
Всички искаме банските ни да изглеждат като нови възможно най-дълго,
Коментари Харесай

5 грешки, които съкращават живота на банските. А вие правите ли ги?

Всички желаеме банските ни да наподобяват като нови допустимо най-дълго, с цел да можем да им се любуваме оптимално. Въпреки това, доста от нас позволяват неточности в грижите за тях, които доста редуцират продължителността на живота им. От кои привички би трябвало да се отървете бързо и кои би трябвало да замените? Подготвихме лист с най-важните от тях.
1.Неправилно пране

Както всяко облекло, и банският би трябвало да се изпере преди първата приложимост. Не забравяйте, че банските костюми, изключително, изискват специфични грижи заради материалите, от които са направени. Преди да употребявате новия си бански за първи път, го изперете с мек перилен препарат или една супена лъжица ябълков оцет и хладка вода. Ябълковият оцет ще спомогне за опазване на ярките цветовете за по-дълго време. Не добавяйте омекотител, тъй като той може необратимо да повреди влакната на банския костюм.
2.Слънцезащитен крем след обличане на банския
Повечето от нас обличат банския и изчакват да стигнат до плажа, с цел да се намажат със слънцезащитен крем. Но знаете ли, че даже производителите на бански костюми предлагат да сложите банския си костюм, чак когато кремът е попил в кожата ви? Мазният артикул не е потребен за синтетичните нишки, а и мъчно се изпира. Дезодорантите и парфюмите също вредят на тъканта на банския. Избягвайте да употребявате този вид артикули, когато сте облекли банския си, изключително в случай че сте с цялостен бански или , тъй като тези модели покриват по-голяма част от тялото и е елементарно да ги изцапате с плажно олио или лосион.

 5 неточности, които редуцират живота на банските. А вие вършиме ли ги?

3.Не внимаваме къде сядаме
Пясъкът, камъните или дървените пейки не са подобаващи за фините нишки на банските костюми. Ако решите да седнете върху някой от тези материали, не забравяйте да сложите под себе си забрадка, одеяло или парео. Пързалките също могат да бъдат нездравословни за банските. Ако желаете да се насладите дневно, прекаран във воден парк, то не забравяйте да си приготвите елементарен цялостен бански или бикини без декорации като пайети, халки или мъниста, защото те елементарно могат да се закачат някъде, да паднат, или по-лошо – да ви наранят при пързаляне.
4.Просто хвърляме мокрия бански в чантата
След като приключат с водата, множеството от нас поставят мокрия си бански в найлонова торбичка или в забрадка и го хвърлят в плажната чанта. Този табиет е доста неприятен, тъй като в топлото време банския се спарва в чантата ви, което води до увреждане на тъканта и типа му. След като се преоблечете, би трябвало да изплакнете банския си костюм със студена вода допустимо най-бързо. По този метод ще отстраните всички замърсявания, като пясък, сол или хлор. Когато се приберете, не оставяйте мокрия си бански в чантата за дълго време. Изперете го с мек прахуляк за пране или безпристрастен сапун. Не центрофугирайте банския костюм и не го цедете като го извивате и мачкате. Или го изстискайте леко, като ги свиете на топка, или ги поставете в хавлиена забрадка и изстискайте непотребната вода леко.
5.Сушим при прекомерно висока температура
Понякога позволяваме неточности грешки и при сушенето на банските. За да избегнем разрушаването на структурата на влакната, би трябвало да заобикаляме сушилните, защото високата температура може необратимо да унищожи банския костюм. Избягвайте сушенето на директна слънчева светлина. Най-добре е да оставите банския костюм да съхне на сянка в хоризонтално състояние. Уверете се, че банският костюм е в действителност изсъхнал, преди да го приберете в дрешника. Избягвайте да го съхранявате в найлонова торбичка, а вместо това използвайте платнена такава. Също по този начин се уверете, че подплатените чашки на горнището не стоят смачкани за дълго време, защото тогава формата им може да остане деформирана вечно.

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР