Всички институции в България, ангажирани с националната сигурност, да осъзнават,

...
Всички институции в България, ангажирани с националната сигурност, да осъзнават,
Коментари Харесай

Радев: Аз поне произвеждах истински генерали

Всички институции в България, ангажирани с националната сигурност, да осъзнават, че имаме нова обстановка. Съвременните спорове демонстрират, че има динамична смяна – в използването на евтини, налични нови технологии, които основават асиметрично преимущество, дават осведомително предимство ”, сподели президентът Румен Радев пред ВМА, представен от Народоосвободителна въстаническа армия. 

Върховният главнокомандващ посочи нуждата армията ни да се въоръжи с евтини, само че модерни технологии – дронове, галактически технологии. „ Нужно е софтуерно и най-много концептуално възобновяване на въоръжените сили ”, сподели Радев.

Той изясни, че и сега има военнослужещи по българската граница, които са в подготвеност да реагират при повишаване на миграционния напън. Има ясни проекти и съгласуваност сред военното и вътрешното министерство, изясни той. Радев посочи, че е основана многоцелева група, която да разкрива и финансовите механизми на мигрантските центрове в други страни.

„ Ескалацията на военните дейности (в Израел) има капацитет от световна дестабилизация и невиждана по мащабите си филантропична рецесия. Очакваме и от двете страни да осъзнаят отговорността си към живота на хиляди хора. Следва да има въздържаност, разсъдък във взривоопасния район на Близкия Изток, с цел да се избегне последваща ескалация, която може да има необратими последствия. Важна е реакцията и на Организация на обединените нации, и на интернационалната общественост, посочи президентът.

В отговор на репликата на Бойко Борисов, че по време на служебните държавни управления армията ни е произвеждала единствено генерали, Радев сподели: „ Аз най-малко съм произвеждал същински генерали, не измислени – от майор да стане генерал-майор, какъвто е казусът с някои водачи на партии ”, визирайки Борисов ”.

За вота на съмнение той сподели, че е било явно, че кабинетът „ Денков-Габриел ”, няма да падне, тъй като има стопански обвързаности. „ Големият проблем е, че имат не една, те имат две стратегии – първата е формалната. Управленската стратегия на кабинета и законодателната стратегия се извършват със противоречива успеваемост – и като количество, и като качество, тъй като тази стратегия е подчинена на неявната стратегия, оповестена с оня запис ”, сподели Радев, имайки поради записа на Радостин Василев.

Президентът участва на публична гала във ВМА, където кадетите от първия випуск „ Медицинско обезпечаване на Въоръжените сили “ на ВВМУ „ Н. Й. Вапцаров “ получиха своето първо офицерско звание. Матросите са от Випуск-2023 „ Васил Левски “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР