Всички информации сочат, че в България ще има трети парламентарни

...
Всички информации сочат, че в България ще има трети парламентарни
Коментари Харесай

Заев: Скопие се грижи и за българското малцинство в РС Македония, много неща са подобрени

Всички информации сочат, че в България ще има трети парламентарни избори, дружно с идните президентски. Очаква се по-късно да бъде образувано държавно управление, с което ще може да се договаря за намиране на решение за отблокиране на процеса и начало на договарянията на Северна Македония за участие в Европейския съюз. Това съобщи през днешния ден министър председателят на районен съд Македония Зоран Заев в отговор на въпрос, обвързван с по-нататъшното развиване на връзките с България.

„ Имайки това поради, чакам в края на ноември и през целия декември да можем да приключим въпросите, защото всички те са посочени в пътната карта ”, сподели Заев. Това значи, че чрез периодите и посочените институции за усилване ефикасността на реализацията на Договора за другарство, добросъседство и съдействие с България се дават и гаранции за неговото осъществяване.
 Зоран Заев: Европейски Съюз има морално обвързване към Северна Македония Зоран Заев: Европейски Съюз има морално обвързване към Северна Македония
Всички страни от Европейски Съюз са съгласни, че Република Северна Македония е изпълнила това, което се изисква от нея, а в този момент Съюзът има морално з...

„ В същото време имаме подготвеност - и аз приканвам обществено това да стигне до България, да предлагаме двете дипломатически ноти ”, сподели Заев.

Едната, че Северна Македония е едно и също като Република Северна Македония, се отнася до териториалната целокупност на Република Северна Македония. В нея се споделя, че Скопие няма териториални искания към някоя от прилежащите страни, в това число България, и има подготвеност да я изпрати, където е належащо, „ в това число в Европейски Съюз, в България, на съседите, в Организация на обединените нации ”.

Втората нота е обвързвана с ненамесата във вътрешните работи, в това число във връзка с малцинствените права, съобщи МИА.

„ Както споделих, в модерна Европа, а ние се считаме за европейци, България е член на Европейски Съюз, тези въпроси се вземат решение от съда в Страсбург и няма за какво ние да се намесваме или те да се намесват у нас по сходни въпроси. Нашата цел е да се грижим тук за всички етнически общности, за всички малцинства, които имаме в страната, в това число и за българското малцинство. Определено вършим това и доста неща са усъвършенствани ", сподели министър председателят Заев.
 Зоран Заев и половината министри почиват и гасят пожари по телефона Зоран Заев и половината министри почиват и гасят пожари по телефона
Премиерът на районен съд Македония Зоран Заев и половината министри почиват и гасят пожари по телефона, написа Плусинфо.мк. Правителството всекид...

Той изрази убеденост, че когато животът се възстановява и проблемите с пандемията бъдат преодолени, финансовите вложения в инфраструктурата могат да бъдат засилени.

Всичко това ще сътвори по-положителна среда, изключително у нас, само че също и в България, с цел да можем да продължим по пътя си към Европейския съюз, акцентира македонският министър председател. 

Още от БАЛКАНИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР