Всички индийски рафинерии отказват да приемат руски суров петрол, превозван

...
Всички индийски рафинерии отказват да приемат руски суров петрол, превозван
Коментари Харесай

Блумбърг: Всички индийски рафинерии отказват руски петрол, превозван от танкери на руската Совкомфлот

Всички индийски рафинерии отхвърлят да одобряват съветски недопечен нефт, транспортиран с танкери на " Совкомфлот " (най-голямата корабна компания на Русия) заради наложени на компанията американски наказания, съобщи " Блумбърг ". 

Частни и държавни преработватели, в това число най-големият - Indian Oil Corp. - са спрели да одобряват товари, в случай че са на плавателни съдове на " Совкомфлот ", изясняват източници пред изданието. Рафинериите ревизират деликатно собствеността на всеки транспортен съд, с цел да се уверят, че не са свързани с компанията или други глобени компании.

По-рано през седмицата Ройтерс заяви, че този ход е подхванат от най-голямата частна рафинерия в Индия, Reliance Industries Ltd. Изглежда, че засиленият надзор върху танкерния колос е обхванал и други съдове, пренасящи съветски нефт - два кораба към този момент няколко седмици чакат край крайбрежията на Южна Азия, без индикация по кое време ще разтоварят.

Indian Oil, Bharat Petroleum Corp., Hindustan Petroleum Corp., Mangalore Refinery & Petrochemicals Ltd. и Nayara Energy Ltd. — 49% благосъстоятелност на съветската " Роснефт " — не отговорили веднага на въпроси на " Икономик таймс ". " Совкомфлот " отказала да разяснява оперативната си активност.

На 24 февруари Службата за надзор на задграничните активи на Министерството на финансите на Съединени американски щати глоби " Совкомфлот " и разпознава 14 танкера за недопечен нефт, в които държавната компания има интерес. Това пристигна в допълнение към по-широките ограничения, които към този момент бяха наложени на кораби, които не са на " Совкомфлот ", и другарски настроени към Русия компании от октомври за нарушавания на тавана на Г-7 на цената на съветския нефт.

Индия е главен покупател на съветски нефт след старта на инвазията в Украйна, само че по-строгите наказания на Съединени американски щати пречат на търговията и карат рафинериите да търсят по-скъп недопечен нефт от други страни като Америка. " Совкомфлот " призна при започване на седмицата, че глобите оказват напън върху активността ѝ.

Все още се чака южноазиатската нация да приеме големи количества съветски недопечен нефт този месец, като Kpler прави оценка вноса от 1,8 милиона барела дневно - най-високият от юли насам. Около 1,5 милиона барела недопечен нефт Urals са били доставени до момента с кораби на " Совкомфлот " през март, което е спад от 4,4 милиона барела през януари и 4,7 милиона барела през февруари, съгласно данните за доставката, събрани от " Блумбърг ". 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР