Всички имаме нужда да се храним, но често това, което

...
Всички имаме нужда да се храним, но често това, което
Коментари Харесай

4 неща, които експертите по безопасност на храните никога не купуват в магазина

Всички имаме потребност да се храним, само че постоянно това, което купуваме в магазина и което е направено за наше облекчение, може безусловно да ни разболее, в случай че не сме задоволително деликатни и осведомени.

И въпреки множеството страни в днешно време да са извънредно прецизни във връзка с проучванията, законите, практиката и протоколите за поддържане на сигурността на храните, огромна част от популацията всяка година се сблъсква с хранителни болести. Някои от които доближават даже до хоспитализация.

Ето какво специалистите по сигурност на храните не биха си купили от магазина за хранителни артикули, колкото и елементарно и примамливо да наподобява това.

Нарязани плодове

Удобно е в действителност, само че удобството не би трябвало да бъде приоритет пред отбраната здравето. Никога не може да бъдем сигурни кой и по какъв начин е подготвя и опакова плодовете. Често на местата, на които служащите в огромните магазини вършат сходен тип , са място, в което здравните специалисти откриват проблеми със замърсяването и развиването на рискови патогени.

Още повече, че няма елементарен метод да разберем дали плодовете са подобаващи за консумация - да вземем за пример дали са загнили, застояли или ферментирали, защото нормално са добре опаковани.

Готвени храни

Друго място, където могат да се развият патогени, са готовите за консумация топли храни - нормално приготвени непосредствено в магазина.

Според експертите, мъчно е топлата храна да се поддържа топла, а студената - студена. Затова тези храни постоянно се съхраняват в " рисковата зона ", определяна от формалните управляващи за температури сред 4 и 60 градуса по Целзий. Когато храната се намира в тази зона, бактериите могат да се развият бързо и да ни разболеят - изключително в случай че престоят ѝ там е по-дълъг от два часа.

Пакетирани листни зеленчуци

Често в зеленчуци, продавани по този метод са откривани огнища на бактериите ешерихия коли и листерия. Затова по-добре е да купуваме цяла маруля, да вземем за пример, която да измием и обработим сами. Експертите още един път акцентират, че удобството в никакъв случай не би трябвало да надвива над сигурността на храните.

Щанд за деликатеси

Повечето експерти непосредствено акцентират, че не са почитатели на покупката на пилешко или мляно говеждо от щанда за месо. Според тях чиновниците постоянно знаят малко за сигурността на храните, не съблюдават разпоредбите, нямат визия от кое място е пристигнал продуктът, нито пък какъв брой време е прокиснал там. Те могат да дойдат и заболели на работа и да не внимават за контрола на температурата във витрината - макар съществуващите разпореждания.

Специално във връзка с месото, по-добре е да купуваме опаковани артикули, етикетирани с името на компанията, датите и кодовете на партидите, поучават от Huff Post.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР