Всички имаме мазнини – някои повечко, други по-малко. И всички

...
Всички имаме мазнини – някои повечко, други по-малко. И всички
Коментари Харесай

Мазнините се измерват не с кантар, а с... въже

Всички имаме мазнини – някои повечко, други по-малко. И всички все повтаряме, че ни се желае да ги понижим, само че дали знаем истината за мазнините и по какъв начин да ги стопим, без да навредим на здравето си. Ето 10 научно потвърдени обстоятелството, които може да ви изненадат, само че ще ви оказват помощ.
1. Мазнините, в несъмнено количество, са нужни за здравето
Средно женското тяло се състои от 20-25 кг мазнини. Те са нужни да поддържат енергийно кръвообращението, работят като защитна преграда против студа и горещината, оказват помощ за превозването на питателните субстанции през клетъчните мембрани, обезпечават построяването на хормоните.

 
2.Мазнините са част от имунната ни система
Този факт е измежду най-новите открития . Мазнините, които се намират тъкмо под кожната повърхнина, интензивно отблъскват външните агресори, които се пробват да обхванат в организма.

Лабораторен опит потвърждава, че откакто избран сектор от кожата е изложена за няколко часа на офанзивите на стафилококови бактерии, мастните кафези към засегнатото място създават антимикробни биохимически субстанции за да убият бактериите.

Ако мазнините са прекомерно малко, не могат да ни оказват помощ против бактериите. Нормалното количество за женското тяло е от 21 до 33% мазнини от цялата телесна маса, като съотношението зависи от възрастта ви.

 
3.Мазнините се мерят не с кантар, а с... въже
За здравето ви е значимо освен какъв брой мазнини имате, а къде са ситуирани.

Тлъстинките, насъбрани към талията (висцерални мазнини), са надалеч по-опасни от тези по бедрата и ханша.

Лесен способ да измерите дали имате прекомерно доста висцерални мазнини е създаден от английската лекарка Маргарет Ашуел. Тя предлага да отрежете въже с дължина, равна на височината ви, да го сгънете на две и да го обвиете към талията си.

Ако двата края не се срещнат, значи сте натрупали непотребна лой към талията си.
Правилото е да се стремите да запазите обиколката на талията си на половина на височината си, с цел да сте здрави.  
 
4. Не мислете за размразяване на мазнини, в случай че имате малко повечко по бедрата
Известно е, че наднорменото тегло крие риск от съществени увреждания на организма като сърдечносъдови заболявания и диабет.

Оказва се обаче, че в случай че „ носите “ единствено няколко непотребни килца, сте по-малко застрашени от тези смъртоносни заболявания спрямо хора, които са с тегло под нормата . Прекалено слабите хора най-често имат неприятна прогноза при тежки болести. Обикновено са със едва развита мускулатура и надлежно мощ, което се оказва значим фактор за превъзмогване на заболяването. Докато няколкото килца от горната страна могат да дават метаболитен запас на организма.

Важно е, че в случай че преминете от наднорменото тегло към затлъстяването, този предпазен механизъм стопира да работи. И още едно конкретизиране – това не значи, че всички би трябвало да се стремят да натрупат наднормени килца. Слабите хора просто би трябвало да развият мускулатурата си с повече спорт.

5.Не е належащо да сваляте килограми, с цел да намалите мазнините
Фигурата вид „ ябълка “ наподобява по този начин заради висцералната лой. Тя се натрупа в коремната празнина и към вътрешните органи като черния дроб и панкреаса. Затлъстяването в тази област е сериозен рисков фактор за развиване на сърдечносъдови болести, диабет вид 2 и заболявания на черния дроб.

Гимнастиката оказва помощ да се понижи висцералната лой, даже кантарът да не демонстрира понижаване на тежестта. Според ново австралийско проучване с 45-минутни извършения три пъти в седмицата се реализира мечтаният резултат.  

6.Когато в действителност губите мазнини, в действителност ги... издишвате
Доскоро не се знаеше какво тъкмо става с мазнините, които топим при диети или физически интензивности за намаляване. Учени откриха, че в реалност издишваме по-голямото количество от непотребните мазнини с въглеродния двуокис.

Това не значи, че в случай че дишате учестено, ще загубите повече мазнини – може да се получи, в случай че спринтирате и по тази причина сте се задъхали.

 
7.Липосукцията може да ви направи по-дебели
Две нови изследвания потвърждават, че не можем да излъжем мастните си кафези. Наблюдението на дами с липосукции на бедрата и на корема сподели, че до една година след процедурите се възвръща същото количество мазнини, което е изсмукано. И още по-лошо – мазнините се връщат като висцерални.
За да предотвратите този рисков рецидив, би трябвало да спортувате.

Бразилско изследване демонстрира, че при тренировки с комплекс от кардио и силови извършения три пъти в седмицата фигурата след липосукцията се резервира. 

 
8.Има един вид мазнини, които би трябвало да натрупате повече
Включете климатика на 19 градуса и ще стане, демонстрира австралийско проучване. Учените изясняват, че този вид мазнини се натрупва към врата, раменете и гърдите. Целта е да ни пазят топли, до момента в който сме бебета, само че с годините се стопяват съвсем изцяло.

Ако обаче прекараме един месец на 19 градуса, последователно равнището на този вид мазнини се покачва с 30-40%. А защо  са ни, щом не сме към този момент бебета? Помагат при изгарянето на поетите калории и надлежно поддържат тежестта.

 
9. Мастните кафези си споделят с други елементи от тялото
За жал, известията, които им пращат, не са положителни за здравето ни. Анализ на тексаски учени демонстрира, че мастните кафези в действителност карат имунната система да мисли, че е атакувана. В отговор тя стартира да изпраща своите „ воини “ да спрат нападението и по този начин предизвиква продължителен инфекциозен развой. Това положение е разрушително – хроничното инфектиране е причина за развиване на автоимунни болести, сърдечносъдови проблеми, диабет и рак.

Стопяване на непотребните мазнини може да предотврати сходно развиване. Препоръчва се и използването на куркума (като фалшификация в ястията или хранителна добавка) и банкет на рибено масло.

 
10. Червеното вино оказва помощ за горенето на мазнините
Това обаче не значи, че може да минете на диета с алено вино и да отслабнете, разясняват учените от Съединени американски щати, провели проучването. Изгорените мазнини са били към черния дроб и по този метод виното е облекчило действието на този орган.

 
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР