Всички имаме истории и случки, в които все нещо се

...
Всички имаме истории и случки, в които все нещо се
Коментари Харесай

Как правилно да сортираме дрехите си за пране

Всички имаме истории и случки, в които все нещо се е обърквало до момента в който перем облеклата си. Много постоянно се е случвало да се разочароваме откакто пералнята изпере и си забележим облеклата деформирани, с различен цвят, нарушена материя и така нататък

Важно е да си сортираме облеклата преди да влязат в пералнята точно, с цел да не изпадаме в обстановки на неверни стратегии за част от прането, несъответствуващи перилни препарати и сходни.

Абсолютно постоянно четете какво е изписано на етикета на дрехата ви, с цел да не изпадате в неприятни обстановки. На всяка дреха има знаци, които ви насочват доста вярно по какъв начин по-точно да третирате конткретната материя, с цел да си я носите допустимо най-дълго.

Памукът най-често се пере с гореща, топла или хладка вода. Когато сушим памучни облекла пък би трябвало да е на междинна температура на сушилнята.

Спалното долни дрехи желае гореща или топла вода, а за сушенето може на ниска, междинна и висока температура.

Къде бъркаме най-често:
Как вярно да сортирате облеклата за пране?
Има няколко съвета за подбиране на прането ви. Винаги вземайте поради напътствията за етикетите на облеклата, те би трябвало да са вашият основ...
Прочети повече
·       Полиестер – студена, хладка или топла вода. Сушене на ниска или междинна температура на сушилнята;

·       Найлон – студена, хладка или топла вода. Сушене на ниска или междинна температура на сушилнята;

·       Коприна – ръчно пране с хладка вода или машинно пране със студена или хладка вода. Не се предлага гладене. Сушене на ниска температура на сушилнята;

·       Вълна – хладка или леко топла вода. Сушене на ниски градуси. Препоръчва се ръчно пране.

Сортирането на пране ви обезпечава в действителност сигурен способ, посредством който всеки тъип плат ще получи нужното за качествено изпиране и опазване на тъканите. Според стратегиите ще нагодите прането по допустимо най-подходящия метод, тъй че да запазите ипералнята, и дрехата.
Нужно ли е да перем новите облекла
Изкушението да се облечете незабавно в новото облекло е огромно. Но съгласно кожните лекари те би трябвало да бъдат добре изпрани и изгладени пред...
Прочети повече
Старайте се да отделятетъмното от светлото пране, както и да отделяте обособените материи. Не перете връхните облекла дружно със общоприетите.

Третирайте петната авансово. Именно с цел да се подсигурите, че ще бъдат добре изпрани облеклата и, обърнете повече внимание на съответни по-упорити петна преди да поставите в пералнята.

Изберете верния препарат за пране

Много хора вършат една и съща неточност – перат всичките си облекла с един и същи препарат. Това е неправилно, тъй като всеки препарат има своето категорично предопределение. Има профилирани препарати за бяло, цветно пране, за вълна, за памук, за упорити петна. След като сте сортирали добре прането си е време да подберете и верния препарат за задачата.

Не на последмо място е значимостта на температурата, с която перете. Тя се контролира съгласно тъканите – деликатни, памучни, вълнени и всичко, което изисква повече внимние, с цел да се имате чисто и непокътнато пране.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР