Всички хубави неща си имат цена. Ако загубите мярка на

...
Всички хубави неща си имат цена. Ако загубите мярка на
Коментари Харесай

Рецептата за махмурлук на пирата Роберто

Всички хубави неща си имат цена. Ако загубите мярка на празненство и си пийнете повече, на сутринта ще съжалявате грубо за бурните си занимания от предната вечер. За ваше благополучие националната медицина има доста предписания, които могат да ви вдигнат на крайници даже и в най-отчайващото състояние, написа списание Elle.

Някои от тях като кисели краставички и минерална вода са ни познати от дълго време, само че има и по-екзотични предписания за лекуване на неприятния махмурлук след препиване.

Резени лимон

В Пуерто Рико имат вяра, че триенето на подмишниците с лимонови резени в навечерието на огромно празненство, ще помогне за попречване на дехидратация - една от аргументите за тежък махмурлук.

Тази странна рецепта се приписва на пирата Роберто Кофрези. Морският вълк освен втрива цитрусови плодове в подмишниците си, само че, споделят те, също ги яде. Въпреки обстоятелството, че този обред наподобява много спорен, лимонът към момента се употребява необятно като превантивна мярка. И като прелестен непряк резултат - внимателен мирис, който ще ви съпровожда през цялото празненство.

Доматен сок

Тези, които са осведомени от първа ръка с главоболието след тежко празненство, знаят, че доматеният сок оказва помощ за доста възстановяване на мъчителното положение. Този уау-ефект се реализира с помощта на наличието на витамини, пектин, ябълчена и янтарна киселини в напитката. Този химически коктейл оказва помощ на алкохола и токсините да изгарят по-бързо и да детоксикират тялото. И в случай че добавите няколко капки пикантен сос Табаско към чашата със сок, тези процеси единствено ще се ускорят.

Сурово яйце

Суровите пилешки яйца са същински другари на тези, които пият прекалено много. Обикновено те се пият заран на гладно, когато към този момент са явни признаците на алкохолна интоксикация. Този артикул може да служи като много ефикасно средство за попречване на махмурлук. Суровото яйце, изпито малко преди или по време на празненство, съдържа вещество, наречено авидин. То оказва помощ на витамините от група В, които са виновни за преработката на етанол.

Умебоши

Сушените или мариновани японски сливи са известни в Азия като лек против махмурлук. Най-често тази "суперхрана " се маринова и по-късно се суши. Плодовете наподобяват на кръстоска сред слива и кайсия. Umeboshi (или umeboshi) също се яде при хронична отмалялост, сърдечни болести и болки в гърлото. А резултатът против махмурлука на продукта се изяснява с високото наличие на пектини в него.

Активен въглен

Активният въглен идва на помощ при алкохолно отравяне, което постоянно съпровожда синдрома на махмурлука. Това е натурален абсорбент, който, прониквайки в стомаха и по-късно в червата, всмуква токсините и по-късно се отделя от тялото по натурален път. Активният въглен е доста добър като превантивно средство ( 1 таблетка на всеки 10 кг от тежестта ви би трябвало да се приема след празненство преди лягане) и като незабавна помощ при положение на към този момент настъпило неразположение (същият брой таблетки би трябвало да се смачка, да се разтвори в чаша вода и получената примес да се изпие).

Сандвич с бекон

Британски учени нееднократно са ни изумявали със своите открития в най-неочакваните области - тематиката за махмурлука не е избягала от техните любознателни мозъци. През 2009 година учени от университета в Нюкасъл откриха, че на идната заран след препиване най-хубавото средство за лекуване е сандвичът с бекон. Свинската мехлем съдържа огромно количество аминокиселини, а хлябът ще насити отслабеното тяло с бързи въглехидрати.

Светилата на английската просвета обаче не са първите, които се сещат да лекуват махмурлук с мазно месо. Богати месни бульони и супи като утринно ядене след бурна нощ се предлагат по целия свят: от Източна Европа до Латинска Америка.

Херинга

В Германия на идната заран след дълги празници е всекидневно да се лекувате с херинга, а не с бира, както си мислите. Ястие, приготвено от тази мазна солена риба, се назовава Ролмопс и се състои от тънки филийки херинга, които са увити в мариновани зеленчуци. Заради свойствата, които има при препиване, ястието се назовава „ закуска след пиянство “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР