Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и

...
Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и
Коментари Харесай

ЕС: Общество, в което правата на човека не са осигурени за всички, е по-уязвимо

Всички хора се раждат свободни и равни по достолепие и права, без разлика на генезис, етническа принадлежност или религия.

По случай Международния ден за унищожаване на расовата дискриминация Европейският съюз още веднъж отбелязва твърдия си ангажимент във връзка с полезностите за единение и общуване, и на битката с расизма, дискриминирането, ксенофобията и общественото изключване във всичките му форми.

Проявите на дискриминация, ненавист и непоносимост не престават да пораждат спорове в доста страни по света, като принуждават хората да напущат домовете си и основават отвратително човешко страдалчество. Тези прояви зачестиха и в Европейски Съюз, се показва в изказването на Брюксел във връзка на днешния ден.

Общество, в което правата на индивида не са обезпечени за всички, е по-уязвимо, неустойчиво и податливо на спорове. Европейски Съюз предизвиква всеобщото одобрение и цялостното използване на Международната спогодба за унищожаване на всички форми на расова дискриминация, която съставлява обща основа за работата по попречване и премахване на расизма и дискриминирането.

Групата на Европейски Съюз за битка с расизма, ксенофобията и други форми на непоносимост изготви управителни правила за образование, обвързвано с закононарушенията от ненавист, ориентирано към правоприлагащите и правораздавателните управляващи, както и за до правораздаване, отбрана и поддръжка, предопределено за жертвите на закононарушения от ненавист. Групата способства за по-нататъшното създаване на насоки за възстановяване на отчитането на закононарушенията от ненавист от правоприлагащите управляващи и тези насоки се тестват в няколко страни от Европейски Съюз. Но това е на първо място и най-много културна битка.

Подпомагането на партньорските страни и гражданското общество при предотвратяването и противодействието на расизма и нетърпимостта е управителен принцип във външната активност на Европейски Съюз. Под формата на финансиране от Европейски Съюз се дава поддръжка за гражданското общество по целия свят за задачите на битката с расовата дискриминация, ксенофобията и нетърпимостта. Започна работа по планове, ориентирани към възстановяване на системата за наказателно правораздаване в Руанда посредством обучение в региона на правата на индивида и даване на правна помощ. В Шри Ланка се дава поддръжка за подсилване на главните права и свободи в северната и източната провинция посредством възстановяване на качеството и достъпа до правни услуги в тези райони.

Тъй като тази година се отбелязва 70-годишнината от Всеобщата декларация за правата на индивида, Европейски Съюз продължава още по-целенасочено работата си за приемането на главните полезности, залегнали в тази декларация, като работи тясно с всички партньорски страни, локални и интернационалните организации, и национални институции за правата на индивида, гражданското общество и бранителите на правата на индивида, за унищожаване на расовата дискриминация. Европейски Съюз ще продължи да поставя старания, до момента в който дискриминирането, омразата и насилието не бъдат изкоренени на всички места.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР