Всички хора с право на енергийни помощи през новия отоплителен

...
Всички хора с право на енергийни помощи през новия отоплителен
Коментари Харесай

100 лева допълнително ще получат хората с право на енергийни помощи

Всички хора с право на енергийни помощи през новия отоплителен сезон ще получат по 100 лв. в допълнение през декември, реши държавното управление. 

От 12-и декември Агенцията за обществено подкрепяне стартира изплащането по банковите сметки или по касов път на добавката от 100 лв., изясни общественият министър Бисер Петков: 

" Не се чака от лицата да подхващат някакви дейности. Стига те да са утвърдени във към този момент завършилата процедура за приемане на целева помощ за отопление за сегашния отоплителен сезон, те ще получат в допълнение по 100 лв. ".

Средствата ще се прибавят към към този момент избраните 374,15 лв. целево енергийно подкрепяне за петте зимни месеца - от ноември до март следващата година: 

" Правителството реагира на повишаването на някои от енергоизточниците и обезпечава средства за компенсиране на това повишаване, без значение от енергоизточникът, който са декларирали и който употребяват - с твърдо гориво, с топлоенергия, електричество, газ, пелети ".
 

В бюджетът за следващата година за целево енергийно подкрепяне средствата ще се завишат с 50 % и ще бъдат 120 милиона лв..
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР