Всички хора от протеста трябва да празнуват на 1 ноември,

...
Всички хора от протеста трябва да празнуват на 1 ноември,
Коментари Харесай

Владимир Симеонов пред Фрог: Днес истинските народни будители протестират по площадите на България

Всички хора от митинга би трябвало да честват на 1 ноември, тъй като България се разсъни! Някой от бъдещите ни национални герои е някъде по площадите и блокираните от митингите кръстовища. Заплащането не дефинира будителството. На митинга има и учители, само че те са държавни чиновници и знаем какъв е натискът върху тях от ръководещите
Това сподели пред Фрог Владимир Симеонов, водач на Политическа партия " Свобода ", икономист, с дребен бизнес в областта на медицинския бранш.

- Г-н Симеонов, в навечерието на 1 ноември – Денят на националните будители сме.Какво е Вашето мнение – конюктурно ли се чества този празник или има и през днешния ден българи, които можем да назовем национални будители?

- Денят на националните Будители е един от най-хубавите български празници, а за нас, хората, които имаме отговорността и желанието да бъдем наричани модерни патриоти и родолюбци – това е извънредно значим ден. По един или различен метод това е и наш празник, тъй като не можеш да бъдеш будител, без преди всичко да бъдеш родолюбец. Какъв по-голям национализъм от това да будиш човешките съзнания, с цел да става животът на елементарния българин по-добър? Ето, да вземем за пример за мен всички хора, които са от 3 месеца по площадите на България са същинските модерни будители. За 3 месеца в България се сътвори по този начин лелеяното Гражданско общество, което 30 години чакахме да се образува. Преди 3 месеца никой не би могъл да допусна, че българите по този начин всеобщо и уверено ще излязат да стачкуват. Да, формалният мотив беше безусловно противозаконното навлизане на прокуратурата в администрацията на Президенството, само че в действителност това постави началото на противоположното преброяване на незаконния режим на Борисов. За 3 месеца България е към този момент друга! Хората не се опасяват,а това, че излязоха и децата сподели, че ние сме безусловно длъжни да бъдем до тях и да водиме война за нашето и тяхното бъдеще. Всички хора на площадите са съвремени будители, пред които се преклонявам! Всички хора от митинга би трябвало да честват на 1 ноември, тъй като България се разсъни!

- Има ли будители в по-малките обитаеми места и градове? Като че ли там и будителите, и хората са заспали? Не приказва ли за заспало общество и това, че митингите сякаш понижиха?

- Не, не мога да се съглася с Вас! Просто в провинцията хората са по подвластни, по изплашени, тъй като всички се познават, само че и там митингът е на разположение от 2-3 месеца. В началото на митинга хората криеха лицата си зад маски, само че в този момент и те всеобщо паднаха и хората застанаха с лицата си. На огромните митинги в София имаше хора от цяла България. Ами, погледнете една Варна, там митингът не стопира! Между другото „ Свобода “ е доста мощна там и имаме общински представители. България в действителност се разсъни и този развой е лавинообразен и няма да има прекъсване, тъй като хората са към този момент разнообразни. Повечето са излизали „ на открито “ и видяха, че без мощно гражданско общество, ще продължим да бъдем плебеи на политическата върхушка. Че няма по какъв начин с политическа партизанщина да се решат проблемите на обществото, които са безчет, а би трябвало да си помогнем сами. Да, за голямо съжаляние на властимащите България се разсъни! България е към този момент друга и това го изискуем на митинга!

- Сред протестиращите младежи ли е новият Бенковски или даже новият Левски? Има ли кой да ни разсъни?

- Абсолютно съм склонен, че може би някой от бъдещите ни национални герои е някъде по площадите и блокираните от митингите кръстовища на България. Има доста младежи, които идват на митингите макар положителният си стандарт на живот. Те са там, тъй като желаят да живеят в по добра България за всички. Когато видя някой, че прави нещо безкористно, за идея, имам вяра, че има вяра. Защото това са хората, които будят другите. Вярвам, че чистите намерения претворени в дейности са заразни.

- Как ще коментирате изявленията на някои артисти и музиканти, които вместо като будители се изявяват като пазители на статуквото?

- Сферата, в която се изявява човек не дефинира неговите морални качества. Докато се разделяме и гледаме единствено личното си битие, ще бъдем слаби като общественост.Тъжно е, че съвремените хора актьори, артисти и прочие интелектуалци изчакват да видят накъде ще задуха вятъра. Тъжен, само че и комичен ще бъде техният рев още веднъж след време, какъв брой са в действителност велики, само че са неразбрани. Всички велики международни създатели са и персони с позиция – да не загатваме имена- всички ги знаем! Е, по какъв начин да кажем, че някой е популярен, когато в дребна България всички се знаем и знаем всичко и този дето се мисли за популярен знаем, че е подкрепил един деспот, а не протеста-тогава този, великият, мигновено става малък…

- Премиерът Борисов непрестанно прави предизборни поклони на учителите с нарастване на заплатите. Не убива ли с това множеството от същинските български будители? Като че ли няма доста настоящи учители на митингите?

- Заплащането не дефинира будителството, само че дефинира бита на личността. За страдание в последните години вървим все по надолу в класациите по обучение. На митинга има и учители, само че те са държавни чиновници и знаем какъв е натискът върху държавния чиновник от ръководещите. Държавният чиновник и най-много учителите би трябвало да са духовният хайлайф на нацията. Така ние от „ Свобода “ виждаме в бъдещето ролята на Държавната администрация и българското учителство, което би трябвало да възпитава българчетата- т.е. бъдещето на България, което в тази ситуация е най-важното!

- Има ли бъдеще за българския жанр? Ще спасят ли децата ни България или няма да ни има след петдесет години, както настояват някои учени?

- Не мисля, че бъдещето на България се дефинира от математически формули. Да не забравяме, че доста българи живеят в чужбина, изгонени от ръководството, само че България е в сърцата им. Да не забравяме, че множеството, които сме на митингите и които желаеме да подобрим положението в страната, го вършим главно и поради децата си. За да имат по добър живот, и то тук - в България! Тук „ чашата с оптимизъм прелива “! България е била и в други тежки рецесии. Купувана, продавана, клана, горена, изтребвана, само че българина е възкресявал страната си, като феникс от пепелищата. И този път ще си оправим Отечеството, повярвайте ми! Не се гаси туй що не гасне! На тези митинги видях интелигентните, изобретателни, изпълнени с увереност деца на България! Те са същинското бъдеще на новата България и аз съм спокоен!

- Определяте се, като актуален родолюбец, само че ще ви задам простичкия въпрос - Какво е за Вас България? Каква е първата ви асоциация, когато се каже „ България”?

- Ние, хората, не сме толкоз разнообразни, макар характерността и обособените характерности на дадена персона. За всеки България е неговият дом и неговите най-близки. Но, когато кажем „ България”- ние всички разбираме нейната хилядолетна история и нейната толкоз богата във всички области просвета. Не мога, като човек, който държи да бъде част от новото патриотично пространство да нямам извънредно съществено отношение към българската историческа традиция и към културата на България. Материална и нематериална- към нейното културно историческо завещание, само че когато стигна до тази тематика, изпитвам мощен яд, поради това, което беше породено на българската просвета.

Много малко нации в действителност могат да се похвалят с такова завещание и с сходна надареност на своето население. На трето място сме в света по културно- историческо завещание след цивилизации и култури, като тази на Гърция и Италия! Да, но не, както споделяше един публицист в предишното! Какво от всичко това! Какво остава от нашите асоциации за история и просвета, когато тази към момента жива просвета и нейните представители и културно–историческото завещание са докарани до опустошение, бедност, вегитация, до границата на своето физическо оцеляване. Дотук стигна след 30 години българската просвета! 30 години плячкосване, рушене, неглижиране и още по-ужасното от всичко е целенасочената замяна на история и провалите, което това нанася на поколенията, които не знаят истината и които разчитат единствено на информация в съвремените осведомителни системи.

Тази напълно ясна политика на псевдолиберализъм нанася големи вреди върху възприятието за българска еднаквост, омаловажава българското съзнание и поклонението пред достиженията на българската история, просвета и цивилизация като цяло и образува нация от космополити - номади. А както е известно – номадството е просвета на придвижването, което не остава материални полезности след себе си.

- Г-н Симеонов, това ли съгласно Вас са най-големите проблеми за историята и културата ни?

Освен тази политика на отказване и неглижиране на българската еднаквост, през последните 30 години се наложи и още една пагубна линия за средата на образуване на младежите, които в действителност са бъдещето на България. По чисто стопански, само че и политически аргументи още при започване на 90 те години се наложи „ чалга културата”, като феномен, на която лека бавно с течение на годините, станахме резистентни. Страшното е, че към момента поколенията на 40- 50- годишните и по- възрастните разграничаваме проявленията на тази „ чалга култура”, само че по–младите като че ли нямат тези сетива, тъй като отраснаха напълно в тази среда. Тя е на всички места! Тя не е единствено музика! Тя е в профанизацията на всичко! В интерпретирането на историята и исторически и археологически артефакти. В литературата. В архитектурата. Навсякъде! За медиите и фамозните тв формати, които предизвикат най-долни пристрастености в индивида е омерзително да приказваме, само че те са факт! Грозен, злокобен и съдбовен факт!

За 30 години българите, които се редяха на опашки за книги, за спектакъл, за концерт, познаваха историята, своите създатели, гордееха се със своята интелигенция, със своята просвета, със своето обучение – се трансфораха във варвари. Не инцидентно идеологът на фашизмът Йозеф Гьобелс в миналото беше споделил, че стига да се отнеме или фалшифицира историята на даден народ – след 30 години този народ няма да го има. Точно това се пробват да създадат с нас сега.

- На митинга има доста извънпарламентарни партии и придвижвания. В кои от тях виждате свои съдружници в този момент и в бъдеще?

Миналият уйкенд бех поканен в качеството ми на водач на Политическа партия Свобода да взема присъединяване в Националната среща на Обединени за независимост и правдивост в отечеството – ОССО, която се организира в Калофер. Това е самодейност от генерали и офицери от БА и силите посигурността, интелектуалци, общественици и жители, обиденени към няколко ясни претенции, които са настояванията и на митинга и са се оповестили в безапелационна поддръжка още от самото навлизане в постройката на Президенската администрация в поддръжка на българският президент- военачалник Румен Радев. На тази Национална среща от ОССО показаха своя екшън – проект или стратегия за извеждане на България от рецесията, показаха своята идея за Национален консенсус, както и изложиха главните акценти за визията си за бъдещето. Изцяло схващам тази тяхна визия и ги поддържаме. Ще работим дружно за почтени и транспарантни и избори и в случай че даде Господ – може да мислим и за изборите.

Това е във връзка с ОССО, които одобряваме за идеологически най-близки на митинга. Но изрично ще поддържаме самият митинг и всички протестиращи до края, тъй като разбираме, че без единство и заедност – митингът няма да има триумф.

30 години ни ръководят и заробват тъкмо въз основата на разделянето по всички категории. Е, ние съвремените будители от митингите прозряхме истината и ще я повтаряме до момента в който всички я схванат: БЪЛГАРИЯ Е СИЛНА, КОГАТО Е ЕДИННА!

Въпросите зададе: Красен Бучков
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР