Всички хора, които желаят да си поставят втора доза от

...
Всички хора, които желаят да си поставят втора доза от
Коментари Харесай

Здравният министър предложи два варианта за хората, ваксинирани с АстраЗенека

Всички хора, които желаят да си слагат втора доза от имунизацията на " АстраЗенека ", да си я слагат, предложи здравният министър проф. Костадин Ангелов. По думите му на експертно равнище всички са сигурни в сигурността и ефикасността на имунизацията.

" Тези, които не желаят - за тях ще бъде взето решение с какво тя може да бъде сменена от наличните ваксини в страната - с имунизацията на " Пфайзер " или тази на " Модерна ". Експертен съвет ще даде мнението коя ваксина да бъде сложена ", предложи той втори вид.

По думите му първите втори дози би трябвало да бъдат сложени до края на месеца и до тогава ще има ясни послания, сподели още Ангелов и добави, че получават доста сигнали в Министерство на здравеопазването от хора, които желаят втора доза на " АстраЗенека ".

Ангелов още веднъж акцентира, че през май ще проработи пълноценно електронният указател за имунизация .

Министърът приказва пред публицисти пред постройката на БулБио-НЦЗПБ, където представители на районни здравни инспекции получиха количества от лекарствения артикул ремдесивир.

8000 дози ремдисивир към този момент са разпределени. Количествата ще задоволят всички потребности в страната, увери здравният министър.

От министерството обаче са обезпокоени от днешните известия от Съединени американски щати, свързани с имунизацията на " Джонсън и Джонсън ". До края на деня се чака публично мнение на ЕМА, след което ще се вземе решение по какъв начин ще се действа по този проблем.

Във всички области се следи лек спад на заболяемостта, посочи още министърът.

По отношение на появилите се информации за влошено здравословно положение на първата дама Десислава Радева , министърът сподели: " Никога не съм си разрешавал да разясня положение, тъй като това са персонални данни. Ако това, което казвате в действителност е по този начин, аз персонално се надявам тя да е добре ".

По неофициална информация тя е в болница с открити аневризми.

Министърът сподели, че не е наясно със положението и на Слави Трифонов , само че се надява и той да се оправи, както доста българи се оправиха. Той удостовери обаче, че водачът на " Има подобен нардо " е под изолираност и посочи, че позитивни хора се поставят под изолираност, а контактните - по карантина.



Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР