Всички фирми, свързани с депутата Делян Пеевски, са погасили целево

...
Всички фирми, свързани с депутата Делян Пеевски, са погасили целево
Коментари Харесай

Гешев: Сигурен съм, че няма да получа 100 дни толеранс, ще продължа да влизам по делото КТБ

Всички компании, свързани с депутата Делян Пеевски, са погасили целево заемите си към банката, уточни номинираният за основен прокурор

Сигурен съм, че няма да получа 100 дни толеранс. Първото нещо, което ще направя, в случай че бъда определен, е да образувам екип и да продължа с усъвършенстването на районните прокуратури, по този начин претендентът за основен прокурор отговори на един от въпросите на Българския институт за правни начинания. От организацията му бяха задали 14 въпроса, общо въпросите към Гешев са 107. то също по този начин сподели, че даже и в случай че бъде определен за основен прокурор ще продължи да влиза по делото КТБ. Не виждам проблем да влизам в зала. Това дело е и мой ангажимент и в случай че не влизам в зали ще бъде все едно да трансферирам моята отговорност, добави той.

На различен въпрос на БИПИ Гешев сподели, че най-трудни в прочувствено отношение са му били делата, когато е работил като следовател по транспортни каузи. Особено мъчно му било при оглед на местопроизшествия със починали и срещи с техните близки. Като професионален триумф той уточни две каузи - против незаконна група с огромни обезпечения и делото КТБ.

Делото КТБ е може би най-сериозното ми предизвикателство, уточни Гешев. Той изброи и аргументите това да е по този начин. Еднта е, че вредата е % от Брутният вътрешен продукт. Гешев уточни, че в Америка е имало дело с изчислена вреда за 60 милиарда $, само че като % от Брутният вътрешен продукт бил по-малък. Гешев уточни и че по делото КТБ за първи път е направена експертиза от една от най-големите одиторски компании.

За първи път има и обвиняване за заграбване от основна каса на банката, уточни още Гешев.

На въпрос на самодейността " Правосъдие за всеки ", обвързван с депутата Делян Пеевски, той уточни, че всички компании, свързани с него, са погасили целево отговорностите си към КТБ. Няма данни, които да ангажират неговата отговорност, както и няма данни Прокопиев да е получавал пари,каза Гешев. Той обаче подсети, че в случай че стане основен прокурор няма да разреши избрани кръгове да споделят на кого да бъдат повдигнати обвинявания, още по-малко какви. по делото КТБ той сподели, че не са разследвани всички кредитополучатели, а предмет на делото е повода.

В отговорите си на въпросите той също по този начин изясни, че е последовател на на разширението на правосъден надзор върху прокурорските актове. Но не мисля, че това ще се отрази на качеството на следствието, уточни Гешев.

Според него прокурорите трябвало да бъдат подтиквани с поощрения и награди, тъй като това можел да играе сериозна роля върху успеваемостта на следствието. Той също по този начин уточни, че прокурорите не може да се трансформират в прослойка, която да не комуникира с хората, които им заплащат заплатите.

Преди това в концепцията си Гешев уточни, че в случай че бъде определен ще вкара гореща телефонна линия за закононарушения за расизъм, както и телефон, на който да се подават сигнали за корупция в действително време. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР