Всички фирми, които се занимават с отпадъци, да внасят банкови

...
Всички фирми, които се занимават с отпадъци, да внасят банкови
Коментари Харесай

Банкови гаранции, GPS и отделни ГКПП за отпадъците

Всички компании, които се занимават с боклуци, да внасят банкови гаранции, камионите им да бъдат оборудвани с GPS, с цел да може да се следи маршрутът им и къде разтоварват товарите, видеонаблюдение за площадките за предпазване на отпадък, както и вносът да минава единствено през избрани гранични пунктове. Това са част от предложенията на рециклиращата промишленост, които екоминистърът Емил Димитров – Ревизоро разиска с нейни представители в четвъртък като опция на желаната от премиера възбрана за импорт и експорт на боклуци.

Според Димитров по част от ограниченията било реализирано единодушие, за други се обсъждало дали да са по-меки или по-твърди. Идната седмица следва нова среща с рециклиращия бизнес, след което екоминистърът щял да излезе с предложение до премиера, само че " крайната дума е на началника ".

От думите на екоминистъра се разбра, че все още задачата е усилване на контрола и неговата успеваемост и че най-вероятно до мораториум върху вноса на боклуци няма да се стигне.

" Законодателството в България е съвършено – дава отговор на европейските условия, само че някои оператори са го побългарили. На срещата с бизнеса споделих вижданията си дали да се стига до крайности или да се подхващат по-меки ограничения ", сподели Димитров пред публицисти след срещата, която се състояла, " с цел да не проведем прибързани дейности ".

" Целта е ефикасна форма на надзор, без да е скъпа за бизнеса и да му предизвиква стрес. Ще се съобразя с техните визии, само че решението ще е на началника ", сподели Ревизоро.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР